Beden Sağlığı Ginseng her derdin dermanı

Ginseng her derdin dermanı

Paylaş
Ginseng her derdin dermanı

Havaların soğumasıyla birlikte gribal hastalıklara yakalananlar soluğu aktarlarda alırken, en çok tercih ettikleri bitkisel ürün ise "imparatorların ilacı" olarak bilinen ginseng oluyor

Başkentte 20 yıldan bu yana şifalı bitkisel ürünler satan Numan Aktaş, son haftalarda soğuk algınlığı için çok sayıda kişinin aktarlara akın ettiğini belirterek, "Müşterilerimize gribal enfeksiyonlardan korunmaları için zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın ve narçiçeği karışımını demleme usulü tüketmelerini öneriyoruz" dedi.

Şifalı bitkilerin sadece hastalık döneminde değil düzenli olarak kullanılması gerektiğini anlatan Aktaş, şifalı bitkilerin çoğu zaman yanlış tüketildiğine dikkati çekti.

Tüketicilerin yaklaşık yüzde 20’sinin bilinçli olduğunu vurgulayan Numan Aktaş, her şeye rağmen üşütüp hasta olanlar için de önerilerde bulunduklarını dile getirerek, "Her evde bulunması gereken olmazsa olmaz dediğimiz ürünler var. Bunların başında arı sütü, bal, propolis, nar çiçeği, adaçayı, hatmi ve ginseng geliyor" diye konuştu.

HER GÜN BİR BARDAK IHLAMUR

Her derde deva olan ıhlamurun da her gün mutlaka en az bir bardak içilmesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, ıhlamurun da vücut direncini artırdığını, ses tellerindeki sorunları giderdiğini, boğaz ve mide ağrısına iyi geldiğini söyledi.

GİNSENGİN KULLANIMI VE FAYDALARI

Ginsengin botanik ismi olan "panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea" kelimesinden türetilmiştir. Otsu bir bitki olan ginsengin kökleri, özellikle ilaç sanayinde kullanılmaktadır. 6-8 yıl içinde çapı 10 santimetreyi bulan kökler, özelliklerine göre beyaz ve kırmızı renklere sahiptir.

Çin, Japonya, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yabani olarak bulunan bitki, dünya çapındaki ticari değeri nedeniyle aynı zamanda özel olarak tarımsal alanlarda yetiştirilmekte.

VÜCUT DİRENCİNİ KUVVETLENDİRİYOR

Ginsengin vücut sağlığı ve direnci için güçlü bir takviye olduğu belirten uzmanlar, bu mucize bitkinin beden üzerindeki etkilerinin lokal olmadığına işaret ederek, bütün vücudu kuvvetlendirdiğini belirtiyor.

Tam sonuçlarını görmek için ginsengin birkaç ay kullanılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, ayrıca vücudun zayıflıklarla mücadelesi ve enerji düzeyinin yükseltilmesinde de etkili olduğunu kaydediyor.

KOLESTROLÜ DE DÜŞÜNÜYOR

Zihinsel ve fiziksel strese bağlı hastalıkların tedavisinde de kullanılan ginseng, konsantrasyon eksikliğine de iyi geliyor. Strese karşı dayanıklılığı artıran ginseng, ayrıca bağışıklık sistemi hücrelerini arttırıyor.

Kolesterolü azaltan, karaciğeri toksinlerden temizleyen ginsengin yapılan tıbbi araştırmalarda tümör gelişimini engellediği ve radyoterapinin yan etkilerini azalttığı ortaya çıkmıştı.

KULLANIM İÇİN EN AZ BİR AY BEKLEYİN

Bronşit, astım ve dolaşım sistemi sorunlarının tedavisinde de önemli etkiye sahip olan ginseng, aynı zamanda diyabet hastalarının kandaki kortizol hormonunu düzeyleyerek düşmesiyle de ilgi görüyor.

Ginsengin kullanımı ise genel olarak en az 3 hafta veya en fazla 2-3 ay olarak tavsiye ediliyor. Bazı uzmanlar 3 hafta kullandıktan sonra birkaç hafta kullanıma ara verip daha sonra yine başlanabileceğini belirtiyor.

2

Haberin Devamı