Afyonkarahisar Giresunlu şehitler Afyonkarahisar'da anıldı

Giresunlu şehitler Afyonkarahisar'da anıldı

Paylaş
Giresunlu şehitler Afyonkarahisar'da anıldı

Giresunlu şehitler Afyonkarahisar'da anıldı

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- KURTULUŞ Savaşı sırasında Afyonkarahisar'da şehit düşen Giresun nüfusuna kayıtlı askerler, İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği'nde anıldı.

Giresun Sivil Toplum kuruluşları Federasyonu Genel Başkanlığı tarafından 'Şehit Torunları Dedelerine Koştu' adıyla Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği'nde düzenlenen etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlu, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM Divan Katibi ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksel, DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'KOŞARAK GELDİK'

Giresun'dan gelerek Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının askerleri için dua edildi. Giresun'nda iki bisiklet sporcusu tarafından getirilen toprak, şehit mezarlarının üzerine döküldü.
Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş, atalarına koşarak geldiklerini söyledi. Gönüllü alaylarındaki Giresunluların vatan savunmasında şehit olduğunu belirten Memiş, "Türkiye'nin dört bir yanından kendiliğinden gelen vatandaşlarımız oldu. Bu anma etkinlikleri 1964 yılında şehit arkadaşlarını ziyarete gelen rahmetli gazimiz Ahmet Halis Asal girişimleriyle başladı. Bizler de bunu devam ettirerek şehitlerimize sahip çıkıyoruz. Şehitlerimiz bu vatanın ebedi bekçileridir. Onun için buradayız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı