Egzersiz - Diyet Girişimci ruhunuzu destekleyecek 4 temel sabah rutini

Girişimci ruhunuzu destekleyecek 4 temel sabah rutini

Paylaş
Girişimci ruhunuzu destekleyecek 4 temel sabah rutini

Kendiniz için en uygun sabah rutinini bilinçli olarak oluşturarak üretkenliğinizi bir üst düzeye çıkarabilirsiniz. Sekiz saatlik derin ve kaliteli bir uyku, sabah rutininizi atlamak için altın biletinizdir. İşinize ve hayatınıza pozitif yönde akacak bir günlük rutin oluşturmak için Girişimci Liderlik Ağı Katılımcısı Bertrand Ngampa'dan kayda değer öneriler.

Başarılı iş insanlarının sabah rutinlerinde kişisel farklılıklar olsa da bazı ortak ögeler dikkat çekicidir, girişimci bir ruh yaratıcı ve hızlı bir zeka gerektirir. Yaşamınızı belirli bir rutinde ilerletmenin hem beden hem de ruh sağlığı için olumlu bir destekleyici olduğu biliyor. İşte, girişimci ruhunuzu desteklemek ve yoğun tempolu bir güne başlamak için Girişimci Liderlik Ağı katılımcısı Bertrand Ngampa'dan kayda değer öneriler.

Haberin Devamı

Genel olarak, kötü bir sabah rutini, uzun çalışma saatlerine ve depresyon veya anksiyete ile ilgili semptomların gelişme riskine yol açabilir. Tükenmişliği, stresi ve diğer ilgili sorunları azaltın ve yaşamınıza harika bir sabah rutini oluşturun. İlk günden itibaren farklı hissedecek ve yaklaşık 20 gün içinde vazgeçemediğiniz harika bir alışkanlığına kavuşacaksınız.

Kendiniz için en uygun sabah rutinini bilinçli olarak oluşturarak üretkenliğinizi bir üst düzeye çıkarabilirsiniz. Sekiz saatlik derin ve kaliteli bir uyku, sabah rutininizi atlamak için altın biletinizdir. Antrenmanınız kan akışını sağlayacak ve vücudunuza uyanma ve müşterilerinize hizmet etme zamanının geldiğini bildirecektir. Günlük tutmak, işiniz, düşünceleriniz ve müşterilerinizden önce kendinize odaklanmanız için çok ihtiyaç duyduğunuz zamanı verecektir. İşinize ve hayatınıza pozitif yönde akacak bir günlük rutin oluşturmak için bu dört sırrı uygulayın.

Haberin Devamı

1. Karanlık serin bir odada kaliteli ve derin bir uyku

Derin uyku eksikliği sağlığınızı , zihinsel sağlığınızı ve profesyonel performansınızı ciddi şekilde etkiler . Sonuçları ani ve uzun vadelidir. Kilo alımı, kalp hastalığı ve diyabet, uyku eksikliği ile ilişkili etkilerden birkaçıdır. Karanlık gece boyu bol bol melatonin hormonu salgılamanızı sağlarken, hücrelerini yenilecek ve sezgileriniz güçlenecek.

Bununla birlikte, uyku kalitesi, uyku miktarından daha üstündür . Sekiz saat uykunun şart olduğunu duymuşsunuzdur. Bununla birlikte, sekiz saatlik kaliteli uyku, büyük miktarda vasat uykuyu gölgede bırakır.

  • Derin uykuya ulaşmanıza yardımcı olabilecek birkaç uygulama vardır:
  • Bedenimizin sirkadiyen ritimlerini telefon gibi suni ışığa maruz bırakmamak için yatmadan bir saat önce cep telefonunuzu kapatın.
  • Elektronik eşyalarınızı yatak odanızdan uzak tutun.
  • Yatma saatinizden en az altı saat içinde kafein almayın.

2. Beyninizi de sulayın

Derin bir uykudan sonra muhtemelen halsiz ve susuz hissedersiniz. Bunun nedeni, uyku anında vücudunuzun gün boyunca dayandığı tüm yıpratıcı etkileri bertaraf etmek ve kendini iyileştirmek için çalışmakla meşgul olmasıdır. Beyninizin de suya ihtiyacı var! Nemlendirmenin en iyi ve doğru zamanı, derin uykunuzdan uyandığınız zamandır.

Zihinsel olarak daha zinde hissetmek istiyorsanız, uyandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede biraz su için. 10 dakika içinde su içmek, artan kan akışı, artan genel refah, artan uyanıklık ve zihinsel berraklık gibi faydaları en üst düzeye çıkarır.

Haberin Devamı

3. Sabah egzersizi

Kalk ve hareket et. Çok meşgul olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak tüm gün oturmanın sağlığınıza birçok yönden zararlı olduğu iyi belgelenmiştir - kalp hastalığı, gerginlik ve kilo alma riskinin artması bunlardan birkaçıdır.

Her gün doğaya çıkmak yeterince zor, o halde neden sabah saatlerinden yararlanıp önceliğinizi antrenmanınızı yapmaya ayırmıyorsunuz? Sabah egzersizi için harika fikirler arasında uyanmak ve dışarı çıkıp yürümek veya koşmak, spor salonunda ağırlık kaldırma, yoga ve hatta grup fitness dersleri sayılabilir.

4. Günlük tutarak zihninizi boşaltın

Hepimizin kafasında aynı anda milyonlarca şey vızıldıyor. Günlük tutmak, zihninizi temizlemenin ve şu anda en önemli olana öncelik vermenin zaman içinde test edilmiş bir yoludur. Hepimiz günlük görevlerimiz veya girişimcilik hedeflerimizi gerçekleştirme planlarımız hakkında düşünceler taşırız. Ancak omuzlarımızda bu kadar çok sorumluluk varken, işin hayatın önüne geçmesine izin vermemek zor olabilir. Günlüğünüzü, uzun bir iş toplantıları, satış görüşmeleri ve hatta kötü çevrimiçi incelemelerden sonra kullanarak beyninizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı