Ekonomi Girişimciye para bulma taktikleri

Girişimciye para bulma taktikleri

Paylaş
Girişimciye para bulma taktikleri

IBM tarafından dünyanın en etkili gençleri arasında gösterilen Melek Yatırımcı Ali Rıza Babaoğlan, 'Süper bir fikrim var ama param yok, yatırımcı arıyorum. Nasıl yol almalıyım' diyenler için kritik bilgiler verdi. Hazırlayan: Murat GÜLDEREN

Geliştirdiği projelerle IBM tarafından Avrupa'nın en etkili öğrencileri arasında gösterilen Ali Rıza Babaoğlan, girişimcilere yön vermek için Türkiye'ye gelerek Melek yatırımcı oldu. Uzun yıllar, IBM, SAP ve Linkedin gibi dev şirketlerde yöneticilik yapan Babaoğlan bu dönemde en çok perakende-finans teknolojileri, artırılmış gerçeklik ve e-ticaret alanlarına yatırım yapıldığını söyledi.


Ali Rıza Babaoğlan​


KÖRFEZ SERMAYESİ


Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Avrupa ve Körfez şirketlerine de danışmanlık yaptığını dile getiren Babaoğlan şunları söyledi: "Şuan altı teknoloji şirketi içinde hisse sahibiyim. Teknoloji alanında yatırım yapmak isteyen Katar, Kuveyt, Bahreyn gibi farklı bölgelerdeki kişilerin Türkiye'deki teknoloji şirketlerine ortaklık yapmalarına da aracı oluyorum."

Bunlara dikkat
  • *Sadece bir fikir ile değil, fikrin işe dönüştüğü ilk adımla yatırımcıya gitmeli.
  • *Fikri olup paraya ihtiyacı olanlar işe KOSGEB'Pain girişimcilik eğitimlerinden başlamalı
  • *Devletin imkanları ile fikirler şirketleştirildikten sonra bununla daha büyük kurumsal yatırımcılara gidilmeli.
  • *Yatırım almak için izlemek gereken en iyi yol kişinin fikrini hayata geçirip bazı sonuçlar üretildiğini yatırımcıya göstermesidir.
  • *Yatırımcılar fikirden çok daha somut projelere ve net getiri fırsatlarını görmek ister.
  • *Yatırımcılar getiri fırsatlarının en çok olduğu sektörlerden başlayarak yatırım fırsatlarıyla ilgilenir.
  • *Şu an bu alanların en başında dijitalleşme geliyor. Bunun içinde e-ticaret, yeni nesil sanal ve artırılmış gerçeklik, perakende teknolojileri ve finansal teknolojileri öne çıkıyor.
  • *Bir girişimci kendi fikrine güvenip tamamen peşinden koşma riskini alamıyorsa kendisine inanan yatırımcıları bulması da o kadar zor olur.
  • *İlgili sektördeki rakipler ve elde ettikleri cirolar da oldukça önemli. Bu analiz sonucu 1’e 10 kazanma ihtimali olan sektörler yatırım almaya uygun ve potansiyeli olan sektörlerdir.

IBM tarafından Zürih'e inovasyon eğitimleri için gönderilen Bilgisayar Mühendisi Ali Rıza Babaoğlan, Microsoft ve JCI (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) tarafından da ödüllendirildi.

Haberin Devamı