İzmir Giyim sektöründe, ihracatın yıldızları ödüllerine kavuştu

Giyim sektöründe, ihracatın yıldızları ödüllerine kavuştu

Paylaş
Giyim sektöründe, ihracatın yıldızları ödüllerine kavuştu

Giyim sektöründe, ihracatın yıldızları ödüllerine kavuştu

EGE Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, sektörün 1 milyar 306 milyon dolarlık ihracat rakamına 2 milyon doların üzerinde katkı sağlayan 69 firmayı ödüllendirdi. İhracatta ilk 10'a giren firmaya ise, Ege İhracatçılar Birlikleri binasındaki 2019-2020 Olağan Genel Kurulu'nun ardından ödül olarak plaket verildi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2019-2020 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Genel Kurul'un ardından ise, 'İhracatın Yıldızları Ödül Töreni' kapsamında, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki ihracatta ilk 10'a giren firmalara ödül plaketi verildi. Platin kategorisinde iki firmaya, altın kategorisinde ise 8 firmaya ödül verilirken, 25'i gümüş, 34'ü bronz kategorisinde bulunan 59 firma ödüllerini kargo yoluyla teslim aldı.

'69 FİRMAMIZIN TOPLAM İHRACATI 952 MİLYON DOLAR'

Olağan Genel Kurul'da konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, "Ödül alan 69 firmamızın toplam ihracatı 952 milyon dolar. Firmalarımızın ihracatımızdaki payları ise yüzde 73. Pandemi koşullarına rağmen başarılı bir performans göstererek geçen yılki 1.3 milyar dolar rakamını yakaladık. Türkiye genelinde ise 17.1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Birliğimizden 1305 üye firmamız ihracat gerçekleştirirken, 167 ülkeye ihracat yaptık. Türkiye genelinde, 2021 yılının ilk üç ayında medikal tekstil ihracatı yüzde 192 artışla 70 milyon dolar, Ege'den yapılan medikal tekstil ihracatımız ise yüzde 178 artışla 3 milyon dolara ulaştı" dedi.

AHA İLE FİRMALARIN ULUSLARARASI TANITIMI YAPILIYOR

Sertbaş, 2020 yılında 1 milli katılım fuarı, 3 dijital fuar katılımı, 1 dijital ticaret heyet kabulu yapıldığını belirtip, "Türk hazır giyim sektörünün yenilikçi, vizyoner tasarımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla kurgulanan moda tasarım yarışmamızı sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularını içeren TECH-TILITY teması ile 17 Aralık 2020 tarihinde dijital olarak gerçekleştirdik. İlk üçe giren finalistlerimize sırasıyla 18 bin, 13 bin ve 8 bin TL olmak üzere para ödülleri, ayrıca dünya çapında tanınan yurtdışındaki tasarım okullarında eğitim alma imkanı sağlanmaktadır. İlk 10 finalist ödül olarak hazır giyim fuarlarını ziyaret etme fırsatı yakalamaktadır. Ayrıca sektörümüzün uluslararası boyutta etkin tanıtımının yapılabilmesi amacıyla AHA (Aegean Has Apparel) isimli dijital tanıtım projesini başlattık" dedi.

KORONAVİRÜSE KARŞI ONLİNE EĞİTİMLER

2020 yılında İstanbul Moda Akademisi iş birliğiyle, üyelere yönelik EHKİB Moda Gelişim Akademisi Eğitim Programı başlığı altında trend ve stil, marka ve pazarlama, moda perakendesi ve ihracat odaklı konuları içeren 9 eğitim programını başarıyla tamamladıklarını belirten Burak Sertbaş, "Ayrıca, Covid 19 sürecinin sektör firmalarına etkilerini ele alan online eğitim programları düzenlendi. 2020 yılında, pandemi döneminde ortaya çıkan trendlerle alakalı konuları içeren 10 eğitimden oluşan program online olarak yapıldı. 2021 yılında ise birliğimiz, üyelerimize yönelik sürdürülebilirlik odaklı 12 online eğitim düzenledik" dedi.

İSPANYA'YA DİJİTAL TİCARET HEYETİ

2021 yılında gerçekleştirecekleri faaliyetleri özetleyen Sertbaş, "Her zaman olduğu gibi sektörün en büyük fuarı ve buluşma noktası olan Premiere Vision Fuarı'nın milli katılım organizasyonunu gerçekleştireceğiz. Sektörümüzün uluslararası platformlarda etkin tanıtımı için AHA projemizin tanıtımlarına devam edeceğiz. 24-28 Mayıs 2021 tarihlerinde İspanya'ya yönelik Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'yle ortak bir dijital ticaret heyeti organize edilecektir. Tekstil Mühendisliği Algısının Yükseltilmesi Projesi kapsamında çalışmalara devam edilecektir. Yine Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşecek Munich Fabric Start fuarlarına milli katılım organizasyonları düzenlenmesi planlanmaktadır. EİB 16'ncı Moda Tasarım Yarışmamız pandemi koşullarının iyileşmesi durumunda 2021 yılı Ekim ayında fiziki olarak yapılması planlanmaktadır. URGE projelerimiz kapsamında çalışmalara devam edilecektir" dedi.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı