Dünya Gizemli hastalık 51 can aldı

Gizemli hastalık 51 can aldı

Paylaş
Gizemli hastalık 51 can aldı

Teşhis konamayan bir hastalık yüzünden Hindistan'da 2 haftada 51 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde teşhis konamayan bir hastalık yüzünden iki haftada 51 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Maniş Misra adlı yetkili, eyaletin başkenti Lucknow’da yaklaşık 340 kişinin hastalığa yakalandığını, 51 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi. Doktorların hastalığın ne olduğunu belirlemeye çalıştığı bildirilirken, hastalığa yol açan şüpheli virüsün genellikle çocuklar ve yaşlıları etkisi altına aldığı, belirtilerin ise yüksek ateş, kusma ve baş ağrısı olduğu kaydedildi.

Eyaletin sağlık yetkilisi S.P. Ram, ölümlere yol açan virüsü şimdiye kadar belirleyemediklerini belirterek, hastalığın değişime uğramış dang humması ya da sıtmanın bir şekli olabileceğini, ancak bundan emin olmadıklarını ifade etti.

Hastalardan alınan kan örneklerinin hastalığın teşhisi için başkent Yeni Delhi’deki bir enstitüye gönderildiği kaydedildi. Sağlık yetkilileri, özellikle Lucknow’un Hadra semtinde olmak üzere, hijyenik koşulların yetersiz olmasının hastalığın yayılmasına neden olduğunu belirtiyor.

AA

Haberin Devamı