Türkiye (Son Dakika) 'Gizemli hastalık' için İstanbul'da uyarı

'Gizemli hastalık' için İstanbul'da uyarı

Paylaş
'Gizemli hastalık' için İstanbul'da uyarı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan 'gizemli hastalık' nedeniyle Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından uyarı yapıldı. İstanbul Havalimanı'ndan Çin'e yapılan seferler için önlem alınması gerektiği ifade edildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan 'koronavirüs'ten Türkiye'nin etkilenmemesi için İstanbul Havalimanı'ndaki Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çin’den yolcu taşıyan hava yolu şirketleri ile yer hizmeti veren firmaları uyaran yetkililer, virüsün belirtilerini ve önlemlerini düzenledikleri toplantı ile anlattı. Toplantıda Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü yetkilileri, Çin'den gelen uçaklarda şüpheli bir yolcu görülmesi durumunda neler yapılması gerektiğini, ilgili hava yolu firmalarının görevlilerine detaylı bir şekilde aktardı. Ayrıca hava yolu yöneticilerinden böyle bir vaka ile karşılaşmaları halinde hemen Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü yetkililerine bilgi verilmesi istendi.

Haberin Devamı

Virüslü yolcu tespit edilirse ne olacak?

Uçakta virüslü yolcunun tespit edilmesi durumunda ilk olarak yolcunun havalimanında özel kıyafetli ekipler tarafından alınarak hastanın karantina odasına götürüleceği, buradaki işlemlerin ardından da ilgili sağlık kurumlarına gönderileceği öğrenildi. Öte yandan THY'nin Çin'den İstanbul'a yaptığı seferlerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Çin'den İstanbul'a THY'nin yanı sıra Çin Güney Havayolları (China Southern Airlines) ile Sichuan Airlines tarifeli sefer gerçekleştiriyor.

DHA