Gündem Camide 'askıda çorap' uygulaması

Camide 'askıda çorap' uygulaması

Paylaş
Camide 'askıda çorap' uygulaması

Burdur'da bir camiide camiye gelen cemaatin çıplak ayakla namaz kılmasını engellemek amacıyla 'askıda çorap' uygulaması başlatıldı

Burdur’da ilk kez askıda çorap kampanyasını başlattıklarını belirten Kameriye Camii imamı Ömer Gün ile müezzini Halil İpek, bu uygulamayı 3 aydır sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sıcak havalarda çıplak ayakla namaz kılınmasının önüne geçmek ve daha hijyenik bir ortam için böyle bir kampanya başlattıklarını belirten Gün, şunları söyledi: “Çevredeki ya da dışarıdan gelen cemaat bazen çorapsız geliyor ya da abdest alırken çorabı ıslanıyor. Çorap giyilmediği takdirde mantar ve çeşitli hastalıklar bulaşabiliyor.

Bunun önüne geçmek için çorap giydirme kampanyası düzenledik. Çoraplarımızı koymak için yaptırdığımız askılığı duvara montajladık. ‘Lütfen çıplak ayakla namaz kılmayalım, çorap hediyemizdir, iade etmeyiniz' diye bir de yazı yazdık. Çoraplar için sponsorlar bulduk. Çoraplar azaldıkça yerine yenisini koyuyoruz. Cemaatimiz de bu durumdan oldukça memmun.”

Caminin müezzini Halil İpek ise müftülükten onay aldıktan sonra bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Çıplak ayakla namaz kılmanın dinen hiçbir sakıncası olmadığını hatırlatan İpek, ancak hijyen kurallarına uygun olmadığı için bu uygulamayı yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan, camide cemaate ücretsiz meyve suyu ikram ediliyor. Cemaatin sponsorluğunda her gün camide yüzlerce bardak meyve suyu dağıttıklarını belirten müezzin Halil İpek, bunun da özellikle camiye dışardan gelenler tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

Onur ÖZKAN/DHA