Yaşam Gmail kullanıcıları dikkat: Video indirmeden önce…

Gmail kullanıcıları dikkat: Video indirmeden önce…

Paylaş
Gmail kullanıcıları dikkat: Video indirmeden önce…

Gmail kullanıcıları artık videoları indirmeden ön izleme yapabilecekler...

Gmail kullanıcıları son zamanlarda birçok yeni özellik kazandılar. Birkaç gün önce, e-posta istemcisi kullanıcıların telefonda e-posta yoluyla para göndermesine olanak tanıyan özelliği aldı.

Şimdi, bir başka kullanışlı özellik daha Gmail kullanıcıları için geldi. Bu yeni özellik eklendiğinde, Gmail kullanıcıları e-posta olarak gelen videoları izleyebilecekler.

Gmail, video eklerini yayınlamaya başladığında kullanıcılar indirme işlemi olmadan bile bu video eklerini izleyebilecekler. En son güncelleme google Drive ve Youtube tarafından kullanılan yayın altyapısını Gmail'e getirdiği için mümkün olacak. Gmail, yalnızca 25 MB'ye kadar olan eklere izin verdiğinden, yalnızca 25 MB'lik küçük videolarla çalışacak. Ekte daha büyük dosyalar varsa, aynı dosya Google Drive'a yüklenir. Kullanıcılar oradaki büyük videoları indirmeden izleyebilir.

Bu şekilde, Gmail kullanıcılarının artık kısa klipleri indirip arkadaşlarına ve ailelerine göndermeleri zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Resmi Google blogunda belirtilene göre, video eki oynatma özelliği birçok kullanıcıya yansıtıldı ve e-postada videoya ait küçük resim görülüyorsa bu videolar Gmail üzerinden oynatılabilir. Google bu özelliği kullanıma sunmaya başlamış olsa da, tüm Gmail kullanıcılarının bu özelliği kendi gelen kutularında görmeleri birkaç hafta sürecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı