Cumartesi Postası 'Göbek atmayı Asena ile öğrendim'

'Göbek atmayı Asena ile öğrendim'

Paylaş
'Göbek atmayı Asena ile öğrendim'

'İnşallah Canım Ya' adlı yaz şarkısını çıkaran Atiye farklı bir heyecan yaşıyor şimdilerde. Başrolünde olduğu 'Bana Git De' filmi ise Eylül'de vizyona girecek. Biz sorduk, Atiye cevapladı

Röportaj: Serhat Tekin

Haberin Devamı

serhattekinc@gmail.com

Yeni şarkın ‘İnşallah Canım Ya’ çıktı.

Eğlenceli, kıpır kıpır bir şarkı. Klibini Bodrum-Yalıkavak’ta plajda ve katamaranda çektik. Ben ve dansçılarım o kadar çok dans edip eğlenmişiz ki çekimde, katamaranın filesini yırtmışız. Platformu filenin üstüne kurmuştuk. File dayanamamış.

‘Beni ne kadar sevemediğini hatırla yeteneksiz’ diyorsun şarkıda. Seni sevmek nasıl bir yetenek ister?

Dürüstlük önemli. Ben dürüst, sadık ve bağlıyım. Kimsenin beni üzmesini istemem ve buna izin vermem. Oyunlar bana çocuksu geliyor. Olgunluk lazım. Her şeyi açıkça konuşabilmeli.

Normal hayatında “İnşallah canım ya” der misin?

Kedilerim için “İnşallah sağlıklı kalırlar” diyorum. Çok yaşlı ve kilolular. Birinin kalbi fazla hızlı atıyor. O yüzden çok korkuyorum. Yıllardır hayatımdalar. Onlara bir şey olursa çok üzülürüm, kendimi toplayamam.

Haberin Devamı

‘DARBUKAYI SEVİYORUM’

Dansa tutkun nasıl başladı?

Küçükken yılbaşını babaannemin Antakya’daki evinde kutlardık. Ben ve kuzenim her sene Mezdeke’nin bir şarkısını seçip oryantal koreografisi hazırlardık. Ayrıca Asena’nın videolarını çok izlerdim, figürleri öyle öğrendim. Nesrin Topkapı’yı da çok severdim. Bence Türkiye’nin en iyisi o. Şimdi konserlerimde de oryantal yapıyor ve Arapça şarkılar söylüyorum. Seyirciyi sahneye davet edip “En iyi göbek atanı seçeceğim” diyorum, çok eğleniyoruz.

Çok da güzel darbuka çalıyorsun. Hatta televizyonda Mustafa Ceceli ile karşılıklı çalarken gördüm seni. Ders filan mı aldın?

Annem bana hamileyken başucunda babam hep darbuka çalıyormuş. 3-4 yaşımda belirli ritimleri bana öğretmeye başlamış. Genelde insanlar çocuğunun piyano, keman filan çalmasını ister. Ben iyi ki darbukayı seçmişim. En sevdiğim enstrüman. Çalarken rahatlıyorsun. Şimdi ders de alıyorum.

Hiç arabesk söylemeyi düşündün mü?

Olabilir. Enteresan bir fikir. Ama başka bir tarzla karıştırırım.

‘SAHNEDE YETERİNDE KURTLARIMI DÖKÜYORUM'

17 yaşında başladın bu işe. Kötü haberin çıkmadı, güzel yönettin kendini. Bunu nasıl başardın?

Zordu. Çok kötü zamanlar da oldu. Ama onları da yaşamam gerekiyormuş. Pes etmedim. Benim için B ve C planı hiç olmadı. Çok inatçıyımdır.

Haberin Devamı

“Kötü zamanlar” dedin, örnek verir misin?

Yanlış insanlarla bir araya geldiğimi sonradan öğrendim. Kandırıldım, para ve zaman kaybım çok oldu. Tecrübesizdim. Ne istediğimi çok iyi biliyordum ama insanlara bunu anlatamadım sanırım.

Hayatını yaşayamamışsındır o süreçte. Gönlünce çıkıp eğlenememişsindir.

Kendimi kısıtlamadım. Gezdim de eğlendim de. Beni çekecekleri ve haber yapacakları yerlere gitmedim sadece. Eğleneyim, kopayım durumum da yoktur. Sahnede yeterince kurtlarımı döküyorum.

“HALK PLAJI,BEACH'TEN İYİ"

Boş zaman bulduğunda nasıl yaşıyor, ne yapıyorsun?

Evde olmayı seviyorum. Bu yüzden evimi özenle, sıcak şekilde dekore ettirdim. Renkli ışıklarım vardır. Rahat ve salaşım. Balkonda oturmayı, mutfakta yemek yapmayı, bahçemdeki kedilerimi beslemeyi seviyorum. Yurt dışına da giderim. Ama yazın Bodrum’dayım.

Niye hiç Bodrum’da yakalanmadın?

Küçüklüğümden beri gideriz oraya. Teknede kalıyoruz. Teknede olmasam halk plajına giderim. Büyük beachler çok kalabalık oluyor, müzik de gürültülü geliyor. Magazinden kaçıyormuşum gibi bir intiba var ama öyle değil.

Haberin Devamı

“POLEMİK,DEMODE"

Kıyaslanmaktan hoşlanmıyormuşsun.

Herkesi ayrı görüyorum. Kendin gibiysen zaten farklısındır. Hepimiz benzersiziz. Özgün ve özgür olmayan sanatçı bir yere gelemez.

Polemiğe de girmiyorsun. Nasıl tutuyorsun kendini?

Polemik bana demode geliyor. İşlerimle anılmak istiyorum.

Büyük cümleler de kurmuyorsun. İddialı değil misin?

‘Bu yazın şarkısı bende’ gibi söylemler bu işin raconunda vardır mesela. Öyle bir tarzım yok. Hırslıyımdır ama derdim kendimle. Yaptığım müzik farklı yerde durduğu için piyasanın içindeymiş gibi hissetmiyorum kendimi. Bu yüzden de stres yaşamıyorum. Kafama göre istediğimi yapıyorum.

‘Kendimi CoK begendim’

‘Bu İşte Bir Yalnızlık Var’ filminde ufak bir rolün olmuştu. Sevdin mi oyunculuğu? Var mı proje?

Var. Yönetmen Handan Öztürk’ün ‘Bana Git De’ filminde Tayanç Ayaydın ile oynadım. Festival filmi. Eylül’de vizyona girecek. Arap kökenli bir Türk kızını canlandırdım. İlk defa bu filmde gerçek anlamda oyunculuk yaptım. Kendimi izledim, çok beğendim.

Haberin Devamı

‘Sevgilim ve ben magazinel degiliz’

Hollandalı fotoğrafçı Joram de Bruyne ile berabersin. Niye hiç ortada görünmüyorsunuz?

Joram ile uzun zamandır birlikteyiz ve çalışıyoruz. Görüntülendik birkaç kere ama çok konuşulmadı. Bu hoşuma da gidiyor, çünkü böyle konularla gündemi meşgul etmeyi sevmiyorum. İkimiz de magazinel değiliz.