Gündem Göbek attı, deve kazandı

Göbek attı, deve kazandı

Paylaş
Göbek attı, deve kazandı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Güneyli Köyü'nde düzenlenen 'göbek atma yarışması'nın ödülü deve oldu

Güneyli’deki Martı Otel’in sahibi Suat Bekyar tarafından organize edilen yarışma, deniz kenarında yapıldı. Yarışmanın ödülünün deve olması ilgiyi artırdı. Suat Bekyar tarafından devenin sahile getirilmesiyle birlikte yarışma da başladı.

Devenin önünde Roman şarkıları eşliğinde göbek atan 20 yarışmacı, gazeteci, öğretmen, müzisyenlerden oluşan jürinin beğenisini toplamak için çabaladı.

İstanbul’da bir bankada çalışan ve eşi ile birlikte tatil için Güneyli’ye gelen 28 yaşındaki Gülseren Dağlı, jüriden aldığı 100 üzerinden 90 puanla yarışmanın birincisi ve devenin sahibi oldu.

Bayanlarla birlikte yarışma cesaretini gösteren İlhan Ayvacı, 80 puanla ikinci ve Engin Dağlı da 75 puanla üçüncü oldu. Yarışmadan sonra birincilik ödülünü düşünceli şekilde alan Gülseren Dağlı, "Güneyli’ye tatil için geldik. Bu etkinliğin yapıldığını gördük ve eşimle birlikte yarışmaya katıldık. Ben

birinci oldum, eşim de üçüncülüğü kazandı. Birincilik ödülü sonucunda beni bir düşünce aldı. Bu deveyi İstanbul’a nasıl götürüp bakabileceğimi kendi kendime sordum. Daha sonra eşimle deveyi burada bir kuruma bağışlamaya karar verdik" dedi.

Yarışmada ikinci olan İlhan Ayvacı, otelde bir gece ücretsiz konaklama, üçüncü olan Engin Dağlı ise bir gün boyunca yiyecek ve içeceklerden ücretsiz tüketme hakkı kazandı. Tüm yarışmacılara da "Güneyli’de bir dikili ağacı bulunsun" düşüncesiyle fıstık çamı fidanı dağıtıldı.

Doğan ZELOVA/DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5730","5730","201107","5730-1.jpg");

Haberin Devamı