Sağlık Göğüs büyütmede hangi yöntem daha iyi?

Göğüs büyütmede hangi yöntem daha iyi?

Paylaş
Göğüs büyütmede hangi yöntem daha iyi?

Kadınlar için göğüs estetiği çok önemli. Estetik cerrahide ise, göğüs büyütmeyle ilgili yeni teknikler sürekli artıyor. Peki en iyi göğüs büyütme yöntemi hangisi? Yeni gelişmeler var mı?

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu anlatıyor:

Meme büyütme ameliyatlarında birkaç yöntem mevcuttur.

Haberin Devamı

Bunlar;

-Yağ enjeksiyonu
-Silikon (protez) ile büyütme
-Dolgu maddesi enjeksiyonu

Bu yöntemler arasında en iyi veya en kötü yöntem diye söylememiz doğru olmaz; çünkü hastanın beklentisi, vücut anatomisi, doktorun tercihi en önemli faktörlerdir.

Silikon (protez) ile meme büyütme ameliyatından önce diğer yöntemlerden kısaca bahsetmek istiyorum. Hastalarım özellikle bu konuda çok soru soruyorlar; çünkü meme silikonu sanki zararlı bir materyalmiş gibi, ameliyatı tehlikeliymiş gibi, diğer yöntemler daha sağlıklıymış gibi yanlış bilgiye sahipler. Bana "Silikon” tehlikeli. Biz yağ enjeksiyonu yaptırsak, dolgu yaptırsak, meme dokusunu büyütücü kremler veya haplar kullansak daha sağlıklı değil mi" diye soruyorlar.

Haberin Devamı

MEME BÜYÜTMEDE YAĞ ENJEKSİYONU

Yağ enjeksiyonuyla meme büyütme, hastanın bir bölgesinden alınan yağ dokusunun meme dokusunun altına enjekte edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Enjekte edilen yağ kısa süre içinde erimekte ve tekrarlanması gerekmektedir. Tekrar yağ enjeksiyonu yaptırmanız gerekecektir, bu da birkaç kez daha ameliyat olmanız anlamına gelir. Ayrıca genellikle meme dokusu gelişmemiş hastaların çoğu zayıf hastalardır ve bu hastalarda zaten yeterli yağ dokusu bulmak da imkansızdır. Eğer kişinin yağ dokusu yeterli ve aynı seansta yağ alma ameliyatı olması gerekiyorsa tercih edilebilir.

DOLGUYLA MEME BÜYÜTME AMELİYATI

İşlem lokal anestezi altında, sadece göğüs, kalça veya bacak bölgesinin uyuşturulmasıyla yapılmaktadır. Genel olarak meme gelişim bozuklukları, asimetriler, küçüklük, popo bölgesinde küçüklük, çarpık bacak düzeltilmesinde ve ayrıca daha önce geçirilmiş ameliyattan kalan çöküntülerin düzeltilmesinde kullanılır. Bu işlem sadece genel anestezi alması riskli kişilerde tercih edilir. Silikon yönteminin yerini tutmaz ve alternatifi değildir.

SİLİKON İLE MEME BÜYÜTME AMELİYATI

* Meme büyütme ameliyatından sonra (silikon ile) süt verebilir miyim?
* Silikon ameliyatından sonra bir sağlık sorunuyla karşılaşır mıyım?
* Silikonum patlar mı?
* Ameliyattan sonra silikonlu olduğum anlaşılır mı?
* Ameliyattan sonra ne zaman işe başlarım?

Haberin Devamı

Bu soruların cevabına gelince silikon ameliyatından sonra rahatlıkla süt verebilirsiniz; çünkü silikon süt bezlerinin altına yerleştirilmektedir. Katı silikon maddesinin vücuda bir zararı yoktur. Kansere sebep olmaz. Silikonunuzun günlük hayatınızda herhangi bir hareketinizle, sporla veya herhangi bir aktivite sırasında patlaması mümkün değildir.

Eğer silikon ameliyatı için uygun bir hastaysanız ve ameliyat sonrasında bir komplikasyon oluşmamışsa hiç kimse sizin silikon ameliyatı olduğunuzu anlamaz Ameliyat gününden 2-3 gün sonra rahatlıkla işe başlayabilirsiniz. Meme büyüklüğünüze, silikonun şekline (damla-yuvarlak), kas altı veya kas üstü olduğuna, meme ucundan mı yoksa meme altından mı koyulacağına doktorunuzla yapılan görüşmede karar verilecektir.