Yaşam Gökçeada, dünyanın ilk 'Cittaslow' adası oldu

Gökçeada, dünyanın ilk 'Cittaslow' adası oldu

Paylaş
Gökçeada, dünyanın ilk 'Cittaslow' adası oldu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi, İtalya'da oluşturulan ve sakin şehir anlamına gelen 'Cittaslow' ağı kapsamına dahil olarak, dünyanın en sakin adası unvanını aldı

Belediye Başkanı Yücel Atalay, Cittaslow Gökçeada Temsilcisi Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven ile birlikte, Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti'ye 52 maddeden oluşan ''Cittaslow'' kriterlerine ilişkin dosyayı sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sundukları kriterlerin kabul edilerek adanın ''sakin şehir'' unvanını aldığını belirten Atalay, 24-26 Haziranda Polonya'da yapılacak genel kurulda, adanın beratının kendilerine verileceğini kaydetti.

Cittaslow ağına ada anlamında giren tek yerin Gökçeada olduğuna işaret eden Atalay, bu ağın amacının, şehirlerin doğasını ve geleneklerini koruyarak, onların devam ettirilmesi felsefesi olduğunu bildirdi. Bu felsefenin içine kendilerinin de dahil olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını ifade eden Atalay, ''Mesela enerji kullanımının doğal yollardan elde edilmesi, doğaya zarar vermeyen teknolojinin kullanılması felsefesi ön görülmektedir. Sakin şehir ağına dahil olmak, ada turizminin gelişmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. Cittaslow ağında bulunan şehirler, kendi aralarında ekstra bir tanıtım yapmış olacaklar'' dedi.

Haberin Devamı

Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti, Gökçeada'nın dünyanın ilk ''Cittaslow'' adası olduğunu bildirdi.

Geçen yıl da Seferihisar Türkiye için bir ilki gerçekleştirerek, Cittaslow listesine adını yazdırmıştı...

AA