Gündem Gökçeada'da geçici aydınlık!

Gökçeada'da geçici aydınlık!

Paylaş
Gökçeada'da geçici aydınlık!

Gökçeada'da geçici aydınlık!

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde jeneratörler yardımıyla elektrik verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Yücel Atalay, adada konuşlandırılan 5 jeneratörün faaliyete geçtiğini söyledi.
Ada merkezinde şu anda enerjinin olduğunu belirten Atalay, öğleden sonra da uzak köylere elektrik verileceğini bildirdi.
Atalay, adada yaşamın normal seyrini sürdürdüğünü ifade ederek, "Elektrikler, 07.00-01.00 saatleri arasında veriliyor. Ada halkının şu an için önemli bir sıkıntısı yok" dedi.

Su altındaki arızayı belirlemek için İstanbul’dan gelen ekibin kuvvetli rüzgar nedeniyle çalışmalarına başlayamadığını bildiren Atalay, bu nedenle arızanın henüz tespit edilemediğini kaydetti.

"ADAYA RÜZGAR TÜRBİNİ KURULMALI"

Yücel Atalay, adaya enerji getiren hattın ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu, bundan sonra da bu tip arızaların yaşanabileceğini savundu.

Haberin Devamı

Gökçeada’nın, Türkiye’nin en verimli rüzgar gücüne sahip bir yöre olduğuna dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 20 yıldır kullanılan hatların eski olması nedeniyle burada rüzgar türbini kurulamıyordu. Arızanın giderilmesi sırasında hatlar yenilenecek. Bundan sonra rüzgar türbini kurulup, enerji elde edilebilir. Bu konuyla ilgilenen yatırımcıları adamıza bekliyoruz. Böylelikle hem adanın enerji ihtiyacı karşılanır, hem de ülke ekonomisine katkı sağlanır. Gökçeada’da 80 megavat gücünde rüzgar tarlası var" diye konuştu.

"TEDAŞ GÖREVLİSİ HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI"

Atalay, dün elektrik kesintisinin giderilmesi için adada çalıştığı sırada akıma kapılan TEDAŞ görevlisi Hüseyin Ercan’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve hayati tehlikeyi atlattığını öğrendiğini sözlerine ekledi.