Gündem Gökçeada'nın imdadına komando yetişti

Gökçeada'nın imdadına komando yetişti

Paylaş
Gökçeada'nın imdadına komando yetişti

3 gündür elektrikleri kesik olan Gökçeada'da komando timleri ekmek dağıttı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, 3 gündür yaşanılan elektrik kesintisine bağlı ortaya çıkan sıkıntıları, Mehmetçik çözmeye başladı.

Haberin Devamı

Elektrik kesintisine bağlı olarak, fırınların çalışamaması nedeniyle 5. Komando alayı devreye girdi. Adalıların ekmek sıkıntısını karşılamak için harekete geçen Komandolar, ilçe merkezi Merkezi ve çoğunluğunda Rum Asıllı Türk vatandaşlarının da yaşadığı Zeytinli, Tepeköy, Dereköy, Şahinkaya, Uğurlu ve Şirinköy ‘de binlerce ekmek dağıttı.

ÖZEL TİMLER OLUŞTURULDU

Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına bağlı Gökçeada 5. Komando Alayı Komutanı Piyade Kurmay Albay, Lütfü İhsan Yanık ’ın talimatı ile kolları sıvayan Mehmetçik .günde 2 bin ekmek hazırlayarak, ihtiyaç duyanlara dağıtmak üzere timler oluşturdu.

Gökçeada’nın enerji nakil hattında oluşan bir kopuk nedeniyle 31 Aralık 2009 tarihinden bu yana enerji kesintisi yaşanıyor. Çanakkale TEDAEŞ Müessese Müdürü Volkan Arpacı, “, Gelibolu yarımadasında Kum liman önlerinden başlayıp, deniz altından Gökçeada Kefaloz koyuna dek uzanan enerji nakil hattının, 16.00. metresinde tespit ettiğimiz arızaya göre, problem , tek faz ’ın devre dışı kalması olarak gözüküyor. Bunun tamiratı uzun sürelik bir çalışma ile mümkün. Geçici olarak, Gökçeada ilçemize jeneratör takviyesi yaptık. Adanın bir bölümünün enerji ihtiyacını böyle karşılayacağız. Önümüzdeki günlerde , adanın tamamına yetecek yeni bir jeneratör ile, soruna çözüm gelecek.” dedi.

Haberin Devamı

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Gökçeada’da elektrik kesintisi haberinin duyulması, sektörü harekete geçirdi. Adada, elektriksiz ikinci günde, hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan feribot seferi 2 Ocak günü bir kez yapılmasına karşın, jeneratör satıcıları adaya gitmeyi başardı. 250 TL den satışa sunulan 1 KW lık jeneratörlere adalılar ilgi gösterdi.

DOLAPLARDAKİ MALZEMELER BOZULDU

Gökçeada’da enerji sıkıntısı, evlerin mutfağını yaktı. Adalıların yiyecekleri, çalışmayan buz dolaplarında kullanılmaz hale geldi. Mutfak tezgahında biriken bulaşıklar ise enerji kesintisine bağlı gelişen bir dizi aksaklık nedeniyle, içme suyu şebekesine de olumsuz etki yaptı. Bulaşık makineleri çalışmayınca , kalabalık ailelerin mutfağında, deyin yerindeyse, bulaşıklar dağ gibi büyüdü. Market ve kasap dükkanları ise enerji sıkıntısına bağlı, bir çok ürünün bozulduğunu söyledi. Adalılar, rüzgar tribünlerinin kurulması halinde, adanın enerji sıkıntısının son bulacağını anlattı. Bir çok adalı, Hükümete öneri sundu.

Haberin Devamı