Gündem Gökçek'ten 'ODTÜ yolu' paylaşımı: 4,5 km'lik yolu 1 gecede açarak rekor kırdık

Gökçek'ten 'ODTÜ yolu' paylaşımı: 4,5 km'lik yolu 1 gecede açarak rekor kırdık

Paylaş
Gökçek'ten 'ODTÜ yolu' paylaşımı: 4,5 km'lik yolu 1 gecede açarak rekor kırdık

Ankara'da, ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalarına dün gece başlanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Twitter'dan yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "ODTÜ Rektörlüğü ile yapılan protokol gereği açılacak 4,5 km'lik yolu bir gecede açarak Büyükşehir Belediyesi bir rekora daha imza attı" ifadesini kullandı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalara dün gece başlandı. Çalışmalar kapsamında hafriyat kamyonları ile iş makineleri, akşam saatlerinde ODTÜ arazisine girdi. Bölgede Çevik Kuvvet ekipleri, olası eylemlere karşı minibüslerde hazır bekletildi.



Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden başlayan yol yapım çalışmaları, Jandarma Komutanlığı Hava Radar arazisine kadar olan ve ODTÜ alanında kalan 4,8 kilometrelik kısmı kapsıyor.

Ankara Valiliği, 8 Eylül’de ODTÜ’den geçmesi planlanan yolun proje uygulamasıyla ilgili, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ Rektörlüğü arasında anlaşma sağlandığını duyurmuştu.



ODTÜ Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmasının ardından Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Aysel Sabuncu Yaşam Merkezinin bulunduğu bölgeden başlayan ve ODTÜ arazisinin sınırına en yakın bölgelerinden geçerek İncek Bulvarına ve daha sonrasında Ankara Çevre Otoyoluna bağlanacak olan bulvarın Jandarma Komutanlığı Hava Radar arazisi bölgesine kadar olan ve ODTÜ alanında kalan yaklaşık 4,8 km’lik kısmının yapımına karar verildi. Proje kapsamında nakledilecek veya kaldırılacak ağaç ve çalı gruplarının 2 katından az olmamak üzere ağaç ve çalı grubu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin göstereceği alanlara dikilecek ve yol güzergahının her iki tarafında kalan kısımlar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılacaktır" denildi.


GÖKÇEK: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR REKORA DAHA İMZA ATTI




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, Twitter üzerinden yaptığı fotoğraflı açıklamada, "ODTÜ Rektörlüğü ile yapılan protokol gereği açılacak 4,5 km'lik yolu bir gecede açarak Büyükşehir Belediyesi bir rekora daha imza attı" ifadesini kullandı.