Türkiye (Son Dakika) Gökten düşen buz kütlesi çatıyı parçaladı!

Gökten düşen buz kütlesi çatıyı parçaladı!

Paylaş
Gökten düşen buz kütlesi çatıyı parçaladı!

Antalya'nın Döşemaltı ilçesinde güneşli havada bir evin çatısına gökyüzünden düşen buz kütlesi çatıyı parçaladı. Buzun nereden geldiği anlaşılamadı ama geçmişte, uçakların donmuş tuvalet atıklarının bahçe ve çatılara düşerek maddi hasar verdiği olaylar olmuştu

Sabah saatlerinde komşusu Fevzi Torun’un evine giden Hatice Demirci (60), komşusunun evde olmadığını görünce bahçelerinde bir süre oturup beklemeye başladı. Bu sırada sirene benzeyen bir ses duyan Demirci, ne olduğunu anlamak için gökyüzüne bakınca beyaz bir cismin evin üzerine geldiğini gördü.

Paniğe kapılan 60 yaşındaki kadın bahçeden uzaklaşmak istediği sırada gördüğü cisim komşuları Fevzi Torun’un evinin çatısına isabet etti. Kiremitten yapılan çatının parçalandığını ve parçaların etrafa saçıldığın gören Hatice Demirci durumu oğlu Murat Demirci’ye haber verdi.



Olay yerine gelen Murat Demirci çatıya çıkınca çatının kiremitlerinin parçalandığını ve çatıya çıkan merdivenlerde buz kütlesi ile buz parçalarının olduğunu gördü. Yaşanan olayı cep telefonuna da kaydeden Murat Demirci, buzun nereden ve nasıl geldiği konusunda bir fikrinin olmadığını söyledi.

'UÇAKTAN DÜŞMÜŞ OLABİLİR'

Yaşadığı korkuyu anlatan Hatice Demirci, "Sabah bahçede oturuyordum birden siren sesi gibi büyük bir gürültü duydum. Gökyüzüne baktığımda büyük beyaz bir şeyin bana doğru geldiğini gördüm. Eğilerek yere oturdum sonra o cisim birden evin çatısına düştü. Geldim çatıya baktım ki yerler ıslak ve kiremitler parçalanmış. Her tarafta buz kütlesi var. Hava güneşliydi. Buzun nereden geldiğini anlayamadık. Uçaktan düşmüş olabileceğini tahmin ediyorum" dedi.



Yaşanan olayın ardından durumu cep telefonu ile kaydeden Murat Demirci ise annesinin çağırmasıyla olayı öğrendiğini belirterek, "Annem çağırınca gelip gördüm. Her yerde buz parçaları vardı. Meteor yağmuru gibi gelmiş çatıya düşmüş" diye konuştu. İHA

UÇAKTAN DONMUŞ TUVALET ATIĞI DÜŞMÜŞTÜ


2012 yılında, Almanya'nın Nürnberg kentinde, bir evin damına iki kilo ağırlığında donmuş bir buz kalıbı düşmüş ve yapılan araştırmada, düşen nesnenin bir uçağın tuvaletinden atılan idrar olduğu ortaya çıkmıştı. Hızla yere düşen donmuş tuvalet atığı, bahçede 20 santimlik delik açmıştı.

Yine aynı yıl, başka bir uçaktan düşen 1.5 kilo ağırlığındaki donmuş idrar, Baden VVürttemberg Eyaleti'ne bağlı Niefern kasabasındaki bir ailenin bahçesine hasar vermişti.

Haberin Devamı