Türkiye (Son Dakika) 'Gökyüzü aşığı' hayatını kaybetti

'Gökyüzü aşığı' hayatını kaybetti

Paylaş
'Gökyüzü aşığı' hayatını kaybetti

Türkiye'nin en iyi akrobasi pilotlarından olan, bir dönem Milliyet'in gökyüzü muhabirliğini de yapan Murat Öztürk, Adana semalarında 19 Mayıs gösterisi yaparken, uçağının çakılması sonucu hayatını kaybetti. Öztürk, geçen yıl da benzer bir kazada ölümden dönmüştü

Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotlarından Murat Öztürk, 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nde gösteri yaparken uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

TRT’nin Ankara ve İstanbul haber merkezlerinde de kameramanlık yaptıktan sonra uçuş okulu açıp pilot yetiştiren Murat Öztürk, gazetecilik tutkusuyla haberciliği hiç bırakmadı. Birçok büyük olayda gökyüzünden çektiği fotoğraflarla haberciliğe damgasını vurdu.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞÜŞ ANI:

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9787","9787","201305","9787-1.jpg");

2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Murat Öztürk (60), bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gösteri yaptı.

Adana'daki 2. Uluslararası Havacılık Festivali kapsamında uçuş yapan Murat Öztürk'ün son antrenman uçuşunun görüntüleri...

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9786","9786","201305","9786-1.jpg");

Öztürk, hemen ardından son gösterisini gerçekleştirmek için merkez Yüreğir ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide gerçekleştirilen festival etkinliklerinin yapıldığı alana gitti.


Öztürk'ün cenazesi uçağın enkazından böyle çıkarıldı

Öztürk, gösteri yaparken uçağı, alçak uçuş yaparken portakal ağacına çarparak düştü.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Türkiye'nin ilk hava fotoğrafçısı olarak da bilinen ve bir dönem Milliyet gazetesinin gökyüzü muhabirliğini yapan akrobasi pilotu Murat Öztürk geçtğimiz yıl Temmuz ayında da Hezarfen Havaalanı'nda gerçekleştirği gösteri uçuşu sırasında uçağın kontrolünü kaybetmiş ve adeta ölümden dönmüştü. O kazada ölüme meydan okuyan Öztürk, bugün Adana'da meydana gelen kazada hayatını kaybetti.


ÖZTÜRK SON RÖPORTAJINI DÜN VERMİŞTİ

Tam bir gökyüzü aşığı olan Murat Öztürk, verdiği son röportajında vatandaşlara gösterisi ile heyecanlı dakikalar yaşatmak için Adana’ya geldiğini ifade etmişti.

Öztürk, "20 yıldır aşk ile uçuyorum. Türkiye'de Turgut Özal döneminde sivil havacılık kanunu çıkarak uçuşlar başladı. Ancak çok yavaş ilerliyor. Doktoru gören çocuk doktor, polisi gören çocuk polis olmak istiyor ancak çocuklar pilot görmediği için pilot olmak istemiyor. O nedenle sivil havacılığın gelişmesi gerekiyor" demişti.

PİLOTUN CENAZESİ İSTANBUL’A GÖNDERİLECEK

Adana’da organize edilen 2’nci Uluslararası Hava Oyunları Festivali’nde gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta yaşamını yitiren ünlü pilot Murat Öztürk’ün cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından ailesine teslim edilecek. Pilot Öztürk’ün cenazesinin bugün sabah uçakla İstanbul’a gönderilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı