Gölbaşı Gölbaşı Çelik köyünde borani şenliği yapıldı

Gölbaşı Çelik köyünde borani şenliği yapıldı

Paylaş
Gölbaşı Çelik köyünde borani şenliği yapıldı

Gölbaşı Çelik köyünde borani şenliği yapıldı

Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)-ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, Çelik köylüleri tarafından borani şenliği yapıldı.
Çelik Köyü yakınlarındaki ‘Kara Çömçe’ mevkiinde yapılan etkinliğe yurt içinde ve yurt dışında yaşayan çok sayıda köy halkı katıldı. Borani Şenliği Komitesi Başkanı Kenan Özdemir, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, "Borani Şenliği’nin bu yıl 3’üncüsünü yapıyoruz. Borani etkinliğinin amacı sadece bir tas borani içmek değildir.Bu Çelik Köyü kültürü etrafında önce köylülerimizi birbirleriyle buluşturmak, tanıştırmak ve bir dayanışma gücü oluşturmak, daha sonra da bu şenlikle, dostlarımızla, Çelik Köyü sevenleriyle hep birlikte buluşmak, hoşça vakit geçirmek ve bu etkinliği gelenekselleştirmek ve bizden sonraki kuşaklara aktarmaktır. Bu etkinlik etrafında her yıl daha da güçleneceğiz ve geleceğimizi yükselteceğiz.Yeni nesil bu ruhu daha da güzelleştirecektir. Buna inancım tamdır. Amacımız karınca kararınca köyümüz adına bir şeyler yapabilmek ve adını daha uzaklara duyurmak ve bir kültür oluşturmaktır. Birbirimizi tanımak ve kaynaştırmaktır. Bu etkinlikle birbirini tanımayan gençlerimiz birbirleriyle tanışacaktır, kucaklaşacaktır.Çelik Köyü yüzyıllardır nasıl sevgi saygı, hoşgörü ,dayanışma ve güç birliği içinde yaşadıysa bundan sonra da daha da kenetlenerek aynı ruh ve inançla yaşamaya devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından borani, bulgur pilavı ve patlıcan yemeğinden oluşan menü gelen misafirlere ikram edildi. Borani şenliği çocukların katıldığı çeşitli yarışmalar ve oynanan halaylarla sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı