Ankara Gölbaşı'nda deprem tatbikatı

Gölbaşı'nda deprem tatbikatı

Paylaş
Gölbaşı'nda deprem tatbikatı

Gölbaşı'nda deprem tatbikatı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde, '2021 Afet Eğitim Yılı' kapsamında Acil Durum Arama ve Kurtarma (ADAK) Derneğince deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Gölbaşı Kaymakamlığı koordinesinde, Gölbaşı Belediyesi'nin de destek verdiği tatbikatta, senaryo gereği ilçede meydana gelen deprem sonrası Gölbaşı Kaymakamlığı’nda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda çoğunluğu esnaf ADAK ekipleri, kaymakamlığa sevk edildi. Ekipler, giriş ve çıkışları kapalı olan binanın çatısına çıktı. Ardından halat yardımıyla mahsur kalan vatandaşları sedye ile aşağıya indirerek, sağlık görevlilerine teslim etti. Tatbikatı Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Keskiner ve Oğuz Kaan Tanrıverdi de takip etti.
Tatbikat sonrası açıklama yapan ADAK Derneği Başkanı Suat Mert, "Sayın Kaymakamımızın talimatıyla Gölbaşı'nda acil durumlara müdahale edebilecek bir yerel ekip istendi. Gölbaşı'nda bulunan esnaf arkadaşlar ile bu derneği kurduk. AFAD'dan 13 günlük eğitim aldık. Gölbaşı'nda alan çok geniş. Arama kurtarma kapsamında dernek olarak bizde bu çalışmalara destek vereceğiz. Bugün de burada depremde mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı