Gündem Gölcük'teki belgelere bir tutuklama daha

Gölcük'teki belgelere bir tutuklama daha

Paylaş
Gölcük'teki belgelere bir tutuklama daha

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgelerle ilgili olarak hakkında yakalama kararı çıkarılan Albay Hüseyin Hançer tutuklandı

Albay Hüseyin Hançer, İstanbul Merkez Komutanlığı'na ait bir araçla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkındaki yakalama emri yüzüne karşı okunan Hançer, işlemlerinin tamamlanmasını ardından tukuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderildi.

Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davada mahkeme, 27 Mayıs 2011 tarihinde yaptığı tensip incelemesiyle Hançer hakkında yakalama emri çıkarmıştı.

Davanın iddianamesinde Hançer'in, ''cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek'', ''cebir ve şiddet kullanarak yürütme organını ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek'' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Hançer'in ayrıca ''Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak Kafes Operasyonu Eylem Planı'nı hayata geçirmek üzere faaliyet yürüten yasa dışı örgütlenmenin üyesi olmak'', ''izinsiz tehlikeli madde bulundurmak'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından da 21,5 ile 45 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.