Hayvanlar - Çevre Göletlere sazan yavrusu bırakıldı
Paylaş
Göletlere sazan yavrusu bırakıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki göletlere 50 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Korkuteli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerince Korkuteli Sülekler, Bahçeyaka, Yesiloba göletlerine 50 bin sazan yavrusu bırakıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, balık popülasyonunun artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özlem Çağırıcı Armut, "Çalışmalarımız devam ediyor. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen 50 bin pullu sazan yavrusunu, Sülekler, Bahçeyaka, Yesiloba mahallesindeki göletlere bıraktık. Umarız popülasyon belli bir noktaya gelene kadar balıkların sayısını azaltacak olumsuz bir durum olmaz" dedi. Balık stoklarının ve su ürünleri tüketiminin artırılması, tüketime bağlı istihdam oluşturması amacıyla iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan sazan balığının kullanıldığını ifade eden Armut, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

"EKOLOJİK DENGEYE KATKI SAĞLIYORUZ"

Armut, "Göletlerimizi, derelerimizi balıklandırarak ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlıyoruz. İç sulardaki balık varlığını sürdürülebilmek için mevcut göl ve göletlerimizde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına her yıl devam edeceğiz. Göletlere bırakılan yavrular mutlak suretle korunarak, en az bir kez üremelerine imkan tanınmasını istiyoruz. Amatör balıkçıların balıklara sahip çıkarak av yasaklarına uymalarını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı
Kaynak: DHA