Cinsel Sağlık Gölge düsürmeyin...

Gölge düsürmeyin...

Paylaş
Gölge düsürmeyin...

İlk kez ilişkiye girecek gençler tedirgin ve korkulu

İlk kez ilişkiye girecek gençler tedirgin ve korkulu. Özellikle ilk gece paniği kızların aklını bulandırıyor. Bazıları bu yüzden evlilikten vazgeçmeyi bile düşünüyor. Gençler, her şeyi zamana ve doğaya bırakın. Mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Cinsellik doğru zamanda yaşanırsa mutlu eder

BÖYLE SORU YOK!

Biraz daha büyüsün...


Cinsel organım normal büyüklükte ama biraz daha büyük olmasını istiyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Tamam değerli okurum, önce düşünelim sonra karar verelim. Örneğin; gözlerin normal, daha büyük olsa daha mı iyi göreceksin? Kulaklarının büyümesini istemezsin değil mi? Tavşan kulağı olmasın ama bir ceylan kulağı kadar olsa belki sesleri daha iyi duyarsın, ister misin? Ne o hiç hoşlanmadın.

Peki, yani başının iri bir bal kabağına dönüşmesine ne dersin? Uzatmayalım, beyninin fonksiyonları, yetenekleri, kendine seçtiği uğraşı, iş, sanat ve bilgi alanında kapasiteni büyütsen ne dersin?

Eğer onu büyütebilirsen kadın, kız üzerinde etkin ve yorumlarında enginliğin süper olurdu. Pardon, biz neyi konuşuyorduk? Biraz daha büyüsün istiyorsun ha? Hey, sabah oldu uyan, hayallerine değil, gerçeklere dayan.

1 saat içince 2'ncisi neden olmuyor?

23 yaşındayım, 1 saatlik sürede 2’nci kez ilişkiye giremiyorum. Çünkü sertleşme olmuyor. Arkadaşlarıma sordum, onların böyle dertleri yokmuş. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kire ayarlanmış.

Dolu dolu iştahla tepsileri bitirenler mutlaka mide fesadına uğrarlar. Sen işine fesat karıştırmak istemiyorsan, olayı onun iştahına bırak! Erkeklerin cinsel yapılarının kapasiteleri ve de gelecekleri tıp bilimine göre asla sayılarla değerlendirilmez. Kendini böyle kabul et, ilişkine de ruh kat. Önce kalite, gerisi hikaye.

Bir türlü orgazm olamıyorum

23 yaşında, 2.5 yıllık evli kadınım. Kocam benden 10 yaş büyük. Orgazm olamıyorum. Her ilişkide kanamam oluyor. Doktora gittim çok sağlıklı olduğumu söyledi. Rahim kanseri olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, kanama daima önemli bir habercidir ve dikkat edilmelidir. Konu jinekologların alanına girer. Sayfa komşum Dr. Hande Akbaş’a danışsan iyi edersin. Organın yapısında bir oluşum, tahriş, iltihap gibi organsal nedenler dışında kanın yapısına da bakmak gerekir.

Kan sulandırıcı ilaçlar da insanı yanıltabilir. İlişkide organ uyuıkmayacak.

Yaş olarak uyumlusunuz ama evliliğiniz ilişki ve yaşam değerlerinde pek uyumluya benzemiyor. Çocuk var mı çocuk? Bir de onu bilelim, uyum içinde eşinle birlikte psikolojik yardım önerelim.

Sevgilim sürekli aklımda

21 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. Erkek arkadaşıma fazla ilgi duyuyorum. Sürekli aklım onda. Onunla sadece öpüştük. Sizce cinselliği düşünmem normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, o sensin. Herkes kendisidir. Aşk bu. Düşündürür de, kaşındırır da. Sakin kalmaya çalış, en güzeli budur.

İlk geceden korkuyorum

19 yaşında kızım. Nişanlımla 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum. Ama bende ilk gece korkusu var. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Yavrum, 2 yıl daha büyüyeceksin, her şeyi yavaş yavaş öğreneceksin. Eksik kalan bir şey varsa bana mail göndereceksin.

İlişkiye girince kızlardan sıkılıyorum

20 yaşındayım. Kızlar ilişkiye girmekte sorun yaşamıyorum ama bir ya da iki kez ilişkiye girince sıkılıyorum. Artık tek biriyle olmak istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Ol be oğlum. Birisiyle birlikte olmak istiyorsan ol. Seni paralı asker gibi kim cepheye gönderiyor? Kumandan ve asker sensin. Biraz senin elinde. Bana ne soruyorsun?

Adet görmedim

Sevgilimle ilişkiye girdik. Prezervatif kullanmadık ama içime boşalmadı. Bu ay adet görmedim. Sizce hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf bir ihtimal ama evet.

Tatmin etmeye yeter mi?

22 yaşındayım. 1.96 boyundayım, 63 kiloyum. Penisim 13 santim. Sizce bu zarını bozmak için yeterli mi? Partnerimi tatmin eder miyim?

CEVAP

Değerli okurum, her şey için yeterli. Partnerini tatmin edersin. Öteye bile geçersin.

Kız hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Vajinaya boşaldım. Kız arkadaşım vajinasını yıkarken alt tarafta sperm görmüş. Onu da sildi. Acaba kız hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kalacağını sanmıyorum.

Nişanlımı çok arzuluyorum ama...

26 yaşında kızım, 2 yıldır ilişkim vardı, nişanlandık. Nişanlımın penisi 15 santim ama benden hiç kan gelmedi. Bir de vajinam çok genişmiş. Onu çok arzuluyorum ama bir şey hissetmiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, inanmayacaksın ama hiçbir şeyin yok. Çünkü bazı vajinalar böyledir. Hani erkekler organlarını boyuna takarlar ya. Kimisi 11 santim, kiminmi de 19. Onlar niye öyleyse kadınlardaki vajina yapısı da bu nedenle böyledir. Yani yapısal özellik. Hüner, bu yapıyı iyi ve güzel kullanmasını bilmektir. Bu da zamanla, evlendikten sonra belki de profesyonel yardımlarla aşılabilir.

Cinsel organımı küçültemez miyiz?

18 yaşındayım. Bir sevgilim var ama ben onunla gezerken çok utanıyorum. Çünkü penisim çok büyük. İlişkiye girmeye korkuyorum. Kız buna dayanamaz diye endişeliyim. Penisi küçültmek mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, aynı yola devam. İki bakımdan dayanamaz. Kızın hem yaşı küçük hem aile sorumluluğu var. İkincisi organla tanışması onu korkutur ve hayallerini yıkar. Bu kötülüğü yapma ona.

Kızlık zarım duruyor mu?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk, üzerimizde eşofmanlarımız vardı, benden kan geldi. Bunun adet kanı olduğunu anladım. Şimdi başkasıyla nişanlanlıyımb Ne yapmalıyım?

CEVAP

Kızsın yavrum, zar orada duruyor. Dua et ki esnek olmasın. Göğsünü gere gere evlenebilirsin.

Orgazm olamıyorum

25 yaşında kadınım. 7 yıllık evliyim ama orgazm olamıyorum. Mastürbasyon yaparken orgazma ulaşıyorum. Bana bir yol gösterir misiniz? Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, bu bir teknik sorunu. Fanteziler yanında uygulanabilecek bazı teknikler de orgazmı tetikleyebilir. Ama takdir edersin ki ben bu teknikleri sayfalarda anlatamam. Dert etme, kadınların pek çoğu senin gibi. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yöntemleri aranacak.

Çok utanıyorum

15 yaşındayım. Penisimin boyu 6 santim. Bu durumdan çok utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Çocuğum, ailenle konuş. Seninle ilgilensinler, bir üroloji uzmanına götürsünler.

Zararlı mı, zararsız mı?

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba her gün mastürbasyon yaptığım için sağlığıma bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, iradene sahip olarak kendi gücünü kanıtlaman için şu işi gün aşırıya çevirirsen, hepimiz çok rahat ederiz.

GÜNÜN SÖZÜ
Herkesin bir hedefi vardır. Ama bir de şu hedefler aldatıcı olmasa. H.D.

Haberin Devamı