Kahramanmaraş Gönül elçileri, Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Gönül elçileri, Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Paylaş
Gönül elçileri, Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Gönül elçileri, Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- GÖNÜL Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cuma Demirdelen, binlerce kilometre uzaklıktaki Sri Lanka'ya giderek içme suyu kuyusu açtıklarını söyledi.

Afrika ve Asya ülkelerinde su kuyuları açan, gıda giyim gibi yardılar yapan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, son olarak Güney Asya ülkesi Sri Lanka'ya giderek su kuyusu açtı. Genel merkezi Kahramanmaraş'ta olan derneğin Genel Başkan Yardımcısı Cuma Demirdelen, Sri Lanka dönüşü düzenlediği basın toplantısı ile yaptıkları alışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dernek olarak gerek yurt içinde gerek yurt dışında ulaşabildikleri ihtiyaç sahiplerine yardım için çalıştıklarını kaydeden Demidelen, son olarak Sri Lanka'ya gittiklerini söyledi. Demirdelen, şöyle devam etti:

"Ülkemize 10 bin km uzaklıkta olan Sri Lanka’nın susuz bölgesine ulaştık. Türkiye’den içme suyu kuyusu açmak için geldiğimizi söylediğimizde inanın o gözlerindeki o sevinç her şeye değerdi. Temiz suya ulaşmak için kilometrelerce yol yürüyen yöre halkının ayağına içme suyu getirmek bizim için büyük bir mutluluktu. Tek tek içme suyu kuyularımızı açarak bağışçılarımızın isimlerini kuyulara yazdık. O kuyudan su içen bir Müslüman Kardeşimizin duası ilelebet sürecektir. Kamerun’da da Uganda’da da içme suyu kuyuları açtık, kurbanlar kestik, giyim yardımları dağıttık, gıda kolileri dağıttık. Avrupa ve Türkiye’den kıymetli bağışçılarımızın desteği ile Müslüman Kardeşlerimizin yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. Hem bağışlarını hem de dualarını bizden esirgemeyen tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ederiz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı