Gündem Gönüllü turizm elçileri görev başında

Gönüllü turizm elçileri görev başında

Paylaş
Gönüllü turizm elçileri görev başında

Sultanahmet ve Ayasofya Meydanları ile Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı, Yerebatan Sarnıcı ve Kabataş'tan Beyazıt'a kadar tramvay duraklarında turistlere yardımcı olacak gönüllü turizm elçileri görevlerine başladı

Sultanahmet ve Ayasofya Meydanları, Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı, Yerebatan Sarnıcı, Divanyolu ve çevresi, Beyazıt ve Kapalıçarşı, Atatürk Havaalanı ile Kabataş’tan Beyazıt’a kadar olan tramvay duraklarında turistlere yardımcı olacak 300 gönüllü turizm elçisi, törenle görevlerine başladı.

Haberin Devamı

'İSTANBUL ÖZEL BİR ŞEHİR'

Gençler, Tarihi Yarımada’ya gelen turistlere yol gösterip, yardımcı olacak. Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, geçtiğimiz yıllara göre Türkiye’ye gelen turist sayısının arttığını anlattı. Türkiye’nin son 10 yılda turizm gelirlerini katladığını belirten Arıcı, şöyle konuştu:

"Türkiye’ye 2012 yılında 31 milyon 700 bin turist geldi. Bunun ekonomik olarak karşıtlığı, 29 milyar 400 milyon dolardır. Turizm elçileri, turizme gönül vermiş turizmciler ve yatırımcılara müteşekkiriz. İstanbul özel bir yer. İstanbul bugün dünyada, varış noktası olarak en fazla turist gelen 6. büyük şehir. Bundan sonraki süreçte inşallah İstanbul’u birinciliğe taşıyacağız. Avrupa’da da İstanbul varış noktası olarak 3. büyük şehir."

Haberin Devamı

Arıcı gönüllü turizm elçilerine hitaben yaptığı konuşmada da, "Sizler, turistlere kendi dilleriyle İstanbul’un güzelliklerini, Tarihi Yarımada’yı, Ayasofya, Sultanahmet ve Boğaz’ı, Topkapı Sarayı’nı anlatacaksınız. Buralar İstanbul’un en önemli bölgelerinden. Sizin yaptığınızı önemsiyoruz. İstanbul’a gelen turistler, misafirperverliğimizi gördüklerinde, kendi ülkelerinde kendi komşu ve tanıdıklarının Türkiye’ye gelmesini sağlayabiliriz."

HEM ÇEVREYE HEM TOPLUMA KATKI

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, gönüllü turizm elçilerinin iş başında olacaklarını belirterek, bu konuda başvuruda bulunanların fazla olduğunu söyledi. Seçilen 300 gönüllü turizm elçisinin de belli bir eğitimden geçtiğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Gönüllü turizm elçileri, halkla ilişkiler, kültür, Fatih ve Tarihi Yarımadanın önemli tarihi eserleriyle ilgili bilgilerle donatıldılar. Dil bilen arkadaşlarımız ve ikinci dillerini geliştirmek isteyen arkadaşlarımız. Dünyanın her tarafından gelen turistler, aynı zamanda misafirlerimiz. Gönüllü turizm elçileirmiz de turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve sorulacak sorulara gerçek cevaplarını verebilecek. Elçiler, bizi, ülkemizi, şehrimizin bütün değerlerini temsil eden nitelikte gençler. Hedefimiz, bu çalışmalar neticesinde buraya gelen turistlerin, ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin gönüllü turizm elçileri olmaları için uğraşıyoruz.. Ayağımıza kadar gelen turistler, medeniyetimizi, değerlerimizi ve bizleri yakından tanıma imkanı elde etmiş insanların, Türkiye’nin gönüllü turizm elçileri olmasını istiyoruz. Bu da yaz projesi ve öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir sosyal proje. Gençlerin bu projeyle hem çevreye hem de topluma katkıda bulunacağını düşünüyoruz."

Haberin Devamı

890 ÖĞRENCİ BAŞVURU YAPTI

Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve dört yıldır devam eden Gönüllü Turizm Elçileri projesine bu yıl 890 öğrenci başvuru yaptı. Yaşları 15 ila 23 arasında değişen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü turizm elçisi adayları, önce yazılı sınava tabii tutuldu. Yazılı sınavda başarılı olanlar mülakata girdi. Her iki sınavı da başarıyla geçen 300 öğrenci ,gönüllü turizm elçisi olmaya hak kazandı. Gönüllü turizm elçileri, Sultanahmet Meydanı, Ayasofya Meydanı, Eminönü Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı, Yerebatan Sarnıcı, Divanyolu ve çevresi, Beyazıt ve Kapalıçarşı, Atatürk Havaalanı ve Kabataş’tan Beyazıt’a kadar olan tramvay duraklarında turistlere yardımcı olacak. Elçiler, İngilizce, Fransızca, Almanca, ve Arapça dillerinde hizmet verecek.

Haberin Devamı

Gönüllü turizm elçileri 6 Eylül’e kadar görev yapacak.

AA