Merkez Gönüllülerden 3 bin öksüz ve yetim çocuğa bayramlık

Gönüllülerden 3 bin öksüz ve yetim çocuğa bayramlık

Paylaş
Gönüllülerden 3 bin öksüz ve yetim çocuğa bayramlık

Gönüllülerden 3 bin öksüz ve yetim çocuğa bayramlık

ADANA,(DHA)- ADANA’da çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin bir araya gelerek oluşturduğu Gezginle Yolculuk Ekibi, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim 3 bin çocuğa bayramlık alınması için kampanya başlattı.
Turkish Ground Services (TGS) Yer Hizmetleri Adana İstasyon Başmüdürü Mevlüt Sönmezler ile çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin kurduğu Gezginle Yolculuk Ekibi, Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi 350 çocuğa bayramlık aldıktan sonra Kurban Bayramı’nda da 3 bin çocuğa bayramlık kıyafet almak için kolları sıvadı.
Başlattıkları kampanya kapsamında hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla öksüz ve yetim çocuklara öncelik tanıyacak olan gönüllüler, Vali Süleyman Elban’ı ve Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz'u ziyaret ederek kampanya hakkında bilgiler verdi. Gönüllülerin yola çıkış hikayesine değinen Mevlüt Sönmezler, geçen yıl geliriyle şehit ve kimsesiz kız çocuklarına burs vermek amacıyla yayımladığı ‘Gezgine Yolculuk’ isimli şiir kitabını anlattı. Bağışların yanı sıra imkanları kısıtlı çocuklara tablet, bisiklet gibi hediyeler vererek kendilerini değerli hissettirdiklerini dile getiren Sönmezler, gönüllü sayısının her geçen gün artmasıyla iyilik hareketinin kar topu gibi büyüdüğünü vurguladı.
Tüm ekibin hep bir ağızdan ‘bir çocuk gülerse dünya değişir’ sloganını söylediğini aktaran Sönmezler, şöyle konuştu:
“Adana’da hiçbir öksüz, yetim ve kimsesiz çocuğumuz bayramlıksız kalmasın diye çalışıyoruz. Kurban Bayramı hedeflerine ulaşmak için değerli hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Maddi olarak destek veremeyen fakat dağıtım esnasında bizlerle bu yolda yürümek isteyen herkese kapımız açık, bekliyoruz. Bayram 20 Temmuz’da ancak hediyelerin dağıtımı Haziran ayının 3’üncü haftasında başlayacak. Dolayısıyla, hediyelerin hazırlık aşamasını da düşünecek olursak çok fazla vaktimiz kalmadı. Çocuklarımızı sevindirmek için çıktığımız bu yolda destek bekliyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı