Yaşam Google asistan yazılımı üzerinde çalışıyor!

Google asistan yazılımı üzerinde çalışıyor!

Paylaş
Google asistan yazılımı üzerinde çalışıyor!

Facebook'tan sonra şimdi Google asistan yazılımı gündemde.

Google asistanı Facebook M’e benzeyecek!

Asistanları öncelikle sınıflandırmak gerekiyor. Size yukarıda saydığımız Siri ve Cortana gibi asistanlar sesli geri dönüş yapıyor. Ancak Google’ın metin tabanlı bir yazılım üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Benzer iddialar daha önce Facebook tarafından da gelmiş, daha sonra ise Facebook M isimli bir asistan görülmüştü.

Haberin Devamı

WSJ’nin haberine göre Google asistanı bir çeşit “bot” olacak. Metin tabanlı asistanlar çeşitli servisler tarafından zaten kullanılıyor. Yani bu yeni bir teknoloji olmayacak ancak Google’ın hangi alanda kullanacağı önem arz ediyor. Wall Street Journal, Google asistanının arama esnasında yardımcı olacağını iddia ediyor. Yani kullanıcılar Google üzerinden bir arama yaparken asistan devreye girecek ve arama sonuçlarının iyileştirilmesinde yardımcı olacak. Şimdilik ses özelliğine dair bir bilgi yok. Asistan sadece metin bazlı yardımcı olacak.

Diğer yandan Android işletim sistemli cihazlarda bulunan Google Now’da da ses desteği olmadığını belirtelim. Google yeni geliştirdiği asistanı Now’a da entegre edebilir.

Haberin Devamı

Samsung Android 6.0 test sürecini başlattı!