Yaşam Google bankalara rakip oluyor

Google bankalara rakip oluyor

Paylaş
Google bankalara rakip oluyor

Arama motoru Google, e-posta, harita, akıllı gözlük derken 'cüzdan' uygulamasına eklediği 'para ekle' ile bankalara rakip olacak. Artık bankaya ihtiyaç duyulmadan para transferi yapılabilecek

Arama motoru, e-posta, haritalar, çeviri, video, sürücüsüz otomobil ve akıllı gözlük Glass derken, cüzdan uygulaması Google Wallet’e eklediği “Para Ekle” (AttachMoney) ile bankalara rakip oluyor. Şirketin San Francisco’da düzenlenen geliştiriciler konferansı Google I/O 2013’te tanıtılan yeni özellikle artık Gmail kullanıcıları fotoğraf veya herhangi bir belge ekler gibi e-postalarına para ekleyip gönderebilecek.

Haberin Devamı

İŞLEM BAŞI PARA ALINMAYACAK

Önümüzdeki aylarda aktif olacak olan özellik, ilk olarak ABD’deki (18 yaş ve üzerindekiler için) kullanıcıların hizmetine açılacak. Google Wallet (Türkiye’de henüz yok) hesabı olanlar, Wallet bakiyesinden veya doğrudan banka hesaplarından herhangi bir işlem ücreti ödemelerine gerek kalmadan para gönderebilecek. Google, kredi kartı veya banka kartı ile yapılacak para gönderme işlemlerinde ise işlem başına yüzde 2.9 (en düşük 0.30 dolar) komisyon alacak.

FİLM VE MÜZİK DE ALINABİLECEK

Para göndermek için Gmail hesabına sahip olmak gerekirken, parayı alacak olan kişinin Gmail adresi olma zorunluluğu bulunmuyor. E-posta üzerinden para transferinimümkün kılan “Para Ekle” veya “Gmail ile Para Gönder” özelliği ile transfer edilen para, banka hesabına aktarılarak nakit olarak çekilebileceği gibi, Google’ın uygulamamağazası Google Play’den ücretli uygulama, filmveyamüzik gibi içerikler satın alınabiliyor.

Haberin Devamı

ALICININ İSMİNİ YAZIP ‘GÖNDER’E BAS

Gmail’den para eklemenin nasıl yapılacağını anlatan tanıtım videosunda, işlemin nasıl yapılacağı aşama aşama anlatılıyor. Buna göre, para yollama işleminin normal bir e-posta atmaktan farkı yok. Para yollamak isteyen kişi eposta atar gibi ‘Kime’ kısmını istediği kişinin e-posta adresiyle doldurduktan sonra, ‘ekle’ye basarak para seçeneğine geliyor. Meblağın da belirtilmesinin ardından ‘gönder’ tuşuna basılarak işlem tamamlanmış oluyor. Böylece sadece e-posta üzerinden para göndermek mümkün.

TEK SEFERDE 10 BİN DOLAR GİDEBİLECEK

Bunun yanında Gmail ile gönderilen para, Booking.com, Expedia gibi seyahat sitelerinde de kullanılabiliyor. Gmail’e eklenen para gönderme fonksiyonunda, tek seferde en fazla 10 bin dolarlık işlem yapılabilirken, Google’ın şimdilik diye altını çizdiği limitlere göre 5 günlük süre içinde toplam en fazla 50 bin dolarlık işlem yapılabiliyor.

TEKNOLOJİ