Bilim - Teknoloji Google Farmville'e Göz Dikti
Paylaş
Google Farmville'e Göz Dikti

Google, Facebook'u popüler kılan en önemli özelliklerden biri olan oyunlara göz dikti. Şirket, kuracağı Goolge Games adlı yeni hizmet için Zynga ile ortaklığa gidiyor.

Facebook'un günümüzde bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de oyunlar. Zygna'nın başını çektiği oyun firmalarının tasarladığı Farmville, Mafia Wars, Castle Age ve buna benzer oyunlar büyük ilgi görüyor. Son dönemde Facebook'un sosyal ağlarda yakaladığı başarıyı yakalamak isteyen Google, bu tip oyunlara göz dikmiş durumda. Öyle ki Google'ın, Farmville gibi popüler oyunların yapımcısı olan Zynga'ya 100 ile 200 milyon $ arası bir yatırım yaptığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Google'ın Zynga'ya yaptığı yatırımın sebebi ise yeni kurulacak Google Games adlı hizmete temel oluşturmak. Sosyal ağlardaki oyunların büyük ilgi gördüğünü gören Google yetkilileri yeni kurulacak servisle insanların ilgisini kendisine çekmek istiyor. Bunun için de bu işin en büyük uzmanlarından Zynga'ya yapılan yatırım gayet mantıklı gözüküyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.