Bilim - Teknoloji Google Glass'ı deneyin!
Paylaş
Google Glass'ı deneyin!

Google'ın gözlüğünü takınca etrafı nasıl göreceksiniz? Bu siteye girin; kendiniz öğrenin!

A'dan Z'ye Google Glass... Tıklayın...

Haberin Devamı

Google'ın halen üzerinde çalışmakta olduğu Glass'ı deneme şansı bulanlar sadece geçen sene ve bu sene düzenlenen I/O konferansına katılan Amerikalı uygulama geliştiriciler oldu. 1.500 dolara satılan Glass Explorer sürümünün sunduğu kullanıcı deneyimi hakkında pek çok şey söylendi. Ama geniş kitlelerin, ne kadar merak ederlerse etsinler Glass'ı deneme şansı halen bulunmuyor.

Özellikle mobil sistemlerle ilgili danışmanlık hizmeti sunan Mutual Mobile firması herkesin Google Glass kullanmanın neye benzeyeceği konusunda bir fikir sahibi olması için özel bir siteyi yayına açtı. www.glasssim.com adresinden ulaşılabilen simulatör, son derece basit bir şekilde çalışıyor: Belirlediğiniz bir görüntüyü arka plan olarak atarken, başka bir görüntüyü Glass'ın bilgi ekranına yerleştirebiliyorsunuz. Uygulama bilgisayarınızın web kamerasını kullanmanıza da izin veriyor. Önceden hazırlanmış olan şablonlara yerleştirilen fotoğraflar sayesinde bir nebze de olsa "Google Glass deneyimi" yaşayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Elbette simulatörün tam bir Glass deneyimi sunmak gibi bir iddiası yok. Ancak gündelik hayatınızdan bir fotoğraf kullanarak, sonunda Glass kullanmaya başladığınızda neyle karşılaşacağınız konusunda bir fikir edinebilirsiniz.

Resimlerle: Google Street View'dan en saçma anlar

Kaynak: CHIP Online