Yaşam Google Maps, Apple Watch'e girdi

Google Maps, Apple Watch'e girdi

Paylaş
Google Maps, Apple Watch'e girdi

Apple’ın popüler akıllı saati artık Google’ın popüler harita ve navigasyon servisi Google Maps’ı çalıştıracak

Google ve Apple arasındaki rekabet, firmaların uygulamalarını birbirlerinin işletim sistemlerine ve ürünlerine adapte ederek devam ediyor. Bu şekilde birbirlerinin müşterilerini kendi ekosistemlerine de çekmeyi umut eden şirketler, ürünlerini rakibin işletim sistemine uygulamak konusunda çok kararlı hareket ediyor.

Haberin Devamı

Şimdi de Google, Apple Watch kullanıcılarının hizmetine girmesi için Google Maps servisinin Apple Watch uygulamasını yayınladı. Uygulama sayesinde Apple Watch kullanıcıları artık akıllı saatleri üzerinden haritayı incelemek ve yönlerini bulmak istediklerinde sadece Apple’ın haritalar uygulamalarına mahkum olmaktan kurtuldular.

Google’ın iOS için yayınladığı Maps uygulamasında yaptığı güncellemeyle harita uygulamasının Apple Watch üzerinden de çalışmasını sağladı. Böylece kullanıcılar telefonda çalışan Google Maps uygulamasını artık akıllı saatleri üzerinden kontrol edebilecekler. Özellikle doğa gezileri ve ekstreme sporlarla ilgilenenler için telefonu sürekli elde taşımak büyük bir sorunken, akıllı saat üzerinden haritayı takip etmek çok daha cazip olacak.

Haberin Devamı

En iyi ikinci kamera Nexus 6P’de!