Yaşam Google Maps Offline olarak arama yapabilecek

Google Maps Offline olarak arama yapabilecek

Paylaş
Google Maps Offline olarak arama yapabilecek

Google’ın Haritalar uygulaması, Türkiye’de Yandex Haritalar kadar popüler olmayabilir ama çoğu senaryoda işleri hızlandıran yardımcı bir uygulama olarak kullanıcı sayısı hiç de az değil.

Ne var ki, çalışmak için stabil bir internet bağlantısı gerektiren Google Haritalar, internet bağlantısı kesildiğinde simsiyah bir ekrana dönüşebiliyor. Kullanıcılar belli bölgelerin hartialarını indirip kaydetseler de offline kullanım deneyimi online deneyim kadar başarılı olamıyor.

Haberin Devamı

Google Maps Offline olarak arama yapabilecek

Google şimdi Haritaları offline kullanmak isteyenler içinde yeni bir seçenek sunuyor. Artık haritaların çok daha detaylı versiyonlarını indirmeye açan Haritalar uygulaması sayesinde offline olarak arama yapmak ve GPS sayesinde internete bağlanmadan offline harita üzerinde navigasyon mümkün olacak.

Bu yeteneğin kullanılabilmesi için kullanıcıların offline gezinmek istedikleri bölgenin detaylı haritasını önceden indirmiş olması gerekiyor. Bu sayede bağlantı kesildiğinde Haritalar uygulaması hafızasındaki kayıtlı harita üzerinden çalışmaya devam edecek. Uygulama tekrar internete eriştiğinde, söz konusu haritanın detaylarını güncelleyecek ve yeniden online moda geçecek.

Yeni yetenek şimdilik sadece Android telefonları için geçerli, iOS kullanıcıları ise henüz sadece basit offline haritaları indirebilecekler ancak Google’ın yakında özelliği iOS’a da açması bekleniyor. Bu özelliğin özellikle internete erişmekte zorluk çeken uluslararası seyahat eden yolcular tarafından büyük rağbet göreceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Haftanın en iyi iOS ve Android oyunları – 11