Bilim - Teknoloji Google Maps trafik durumunu ikinci telefonlarla kandırdı
Paylaş
Google Maps trafik durumunu ikinci telefonlarla kandırdı

Berlinli bir sanatçı olan Simon Weckert, 99 adet ikinci el telefonla Google Maps’in trafik durumunu kolayca kandırdı.

Onur Binay/posta.com.tr

Haberin Devamı

Google'ın coğrafi araçlarının ortaya çıkışı 2005 yılında Maps ve Earth ile başladı. Ardından 2007'de bunu Street View izledi. O zamandan beri çok daha teknolojik olarak geliştirildi. Google'ın sanal haritalarının klasik analog haritalarla pek az ortak noktası var. En önemli fark, Google'ın haritalarının etkileşimli, kaydırılabilir, aranabilir ve yakınlaştırılabilir olması. Google'ın harita hizmeti, bir haritanın ne olduğu, haritalarla nasıl etkileşim kurduğumuz, teknolojik sınırlamaları ve estetik açıdan nasıl göründükleri konusundaki anlayışımızı temelden değiştirdi.

Türkiye’de göre trafik bilgileri konusunda Yandex Haritalar, Google Maps’e göre daha çok tercih ediliyor. Google Maps ise yollardaki trafik yoğunluğu bilgisini alırken otomatik sistemleri dikkate alıyor.

Haberin Devamı

Berlinli bir sanatçı olan Simon Weckert, 99 adet ikinci el telefonu bir el arabasına yerleştirip, onları cadde ve sokaklarda yavaş yavaş gezdirdi. Google Maps sunucuları da bu durumu trafik sıkışıklığı olarak algıladı. Sonuç olarak bu bilgiye göre hareket eden kullanıcılar da o yollara girmemeyi tercih etti.