Bilim - Teknoloji Google Maps'te olay var!
Paylaş
Google Maps'te olay var!

Google Maps'te ortaya çıkan bir uydu görüntüsü, bir anda haber manşetlerine neden çıktı?

Kaliforniya'da bir aile, 2009 yılında silahla vurularak öldürülen oğullarının kaldırımda vurulmuş şekilde yattığı ve çevresini polislerin sardığı şekilde çekilmiş uydu fotoğrafını Google Maps'te bulunca kahroldular.

Haberin Devamı

Google'ın Maps servisi, ABD'de son derece detaylı görüntü verdiği için kullanıcılar sokaklardaki yayalara kadar her detayı seçebiliyorlar. 2009 yılında vurularak öldürülen Kevin Barrera'nın ailesi de çocuklarının vurulduğu yerde hala ölüm anının uydu fotoğrafının durduğunu görünce, isyan ettiler.

ABD'de haber gündemine taşınan bu olay için Google bir açıklama yaparak, normalde Google Maps fotoğraflarını üç - dört yılda bir uydudan gelen yeni fotoğraflarla değiştirdiklerini ancak bu olayın "hassasiyeti" nedeniyle, bölgenin yeni fotoğrafını çekip bir hafta içinde fotoğrafı değiştireceklerini haber verdiler.

Streetview servisinde kullanıcılar "mahrem" görüntülerin yer aldığını fark ederlerse fotoğrafların değişmesini talep edebiliyorlar. Ancak Google Maps servisindeki uydu fotoğrafları için böyle bir "şikayet" mekanizması bulunmuyor; Google'ın, uydulardan düzenli olarak çekilen fotoğrafları birleştirmesi ile uydu haritaları elde ediliyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Hayrete düşüren Google Maps görüntüleri

Kaynak: CHIP Online