Bilim - Teknoloji Google Play dışında güncellemelere yasak!
Paylaş
Google Play dışında güncellemelere yasak!

Bazı Android uygulamalarının ve son olarak da Facebook'un "uyanıklığı", Google'ı harekete geçirdi!

Google'ın mobil mağazası Play'de yayınlansa da kendiliğinden güncellenen uygulamaların artması şirketi harekete geçirdi. Şirket, uygulamaların Google Play dışındaki kaynaklardan uygulama yüklemesine daha önce de izin vermiyordu, ancak Facebook gibi bazı uygulamalar Google Play'in güncelleme mekanizmasını kullanmak yerine APK dosyalarını kendileri indirip yükleyebiliyordu.

Şimdi ise Google, şartlarını güncelleyerek bu kuralını güçlendirmiş oldu. "Tehlikeli ürünler" bölümüne eklenen satırlar şöyle: "Google Play'den indirilen bir uygulama, kendi APK dosyasının ikili kodunu Google Play'in güncelleme mekanizması dışında herhangi bir yöntemle değiştiremez veya güncelleyemez."

Facebook kendi kendini güncellemesini, sadece Android'de "Google Play dışındaki kaynaklar" seçeneğini etkinleştiren kullanıcılara sunduğu gerekçesiyle açıklıyordu. Ancak yenilenen şartlar, bu tür bir yorumlamaya pek yer bırakmadığından Facebook ve bazı diğer uygulamalar, Google ile iyi geçinmek ve yöntemlerini değiştirmek zorunda kalacaklar.

Haberin Devamı

Resimlerle: A'dan Z'ye 26 Android uygulaması!

Kaynak: CHIP Online