Bilim - Teknoloji Google'a öfke yağıyor!
Paylaş
Google'a öfke yağıyor!

Google'ın 2005'te başlayan "tüm şehre bedava internet" projesinde, bugünlerde bir şeyler oluyor!

Google 2005 yılında, şirketin merkezinin bulunduğu ABD Mountain View bölgesine ücretsiz kablosuz internet bağlantısı teklif etmiş ve bu teklif o zamanlar büyük bir heyecanla karşılanmıştı. Mountain View ise, ABD'de de, hatta dünyada ücretsiz kablosuz internete sahip olan ilk şehir olmuştu.

Haberin Devamı

Google'ın bu adımının amacı, kablosuz internetle kaplanacak şehirlerden nasıl "gelir modeli" oluşturabileceğini test etmek, yeni iş modelleri oluşturmaktı. Aslında Google amaçlarına fazla fazla ulaştı da sayılabilir. Mountain View deneyinden kazandığı deneyimle Goolge dev bir reklam dağıtım şirketi haline dönüştü. Dünyadaki internet reklam gelirlerinin kaymağını yiyerek dünyanın en zengin şirketleri arasına girdi.

Ancak Mountain View sakinleri, şirketin alt yapısını kurduğu kablosuz ücretsiz internetin artık yetersiz kalmasından son derece şikayetçi. Google, alt yapıyı düzeltmek için birkaç adım atmış olsa da ihtiyacı karşılayabilmekten çok uzak kaldığı için sonunda şehir meclisi karar alarak, farklı bir şirketle anlaşıp, şehrin önemli noktalarında daha güçlü ve ücretsiz bağlantı hizmeti sağlamaya başladı.

Haberin Devamı

Google her ne kadar projeyi bir deney için hayata geçirmiş olsa da şehrin internet kullanım alışkanlıklarını inceleyerek yapacağı deney karşısında şehre 2016 yılına kadar ücretsiz internet sağlama sözü verdiği için şehir halkı bunun kazandıkları bir hak olduğunu düşünüyor. Google gibi dev bir şirketin milyar dolarlar kazanması için gönüllü deneklik yapmaları karşılığında internet faturası ödemeyeceklerini düşünürken şimdi bağlantı sorunları nedeniyle farklı bir şirkete internet faturası ödemek zorunda kaldıkları için de kandırılmış ve dolandırılmış olduklarını düşünüyorlar. Haliyle, Google'a da çok kızgınlar...

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Kaynak: CHIP Online