Gündem Google'a öyle bir şey sordular ki

Google'a öyle bir şey sordular ki

Paylaş
Google'a öyle bir şey sordular ki

Google'da en çok aratılanlar arasında bugün 'saat kaç' ve 'şu anda saat kaç' var.

Türkiye’de saatlerin geri alınması konusunun yarattığı karmaşa, geçtiğimiz haftalarda gündemi bir hayli meşgul etmişti. Saatlerin geri alınma tarihi geldiğinde, seçimler nedeniyle bunun ertelenmesi yönünde karar alınmıştı.

Haberin Devamı

Bu sabah saatler geri alındı ve vatandaşların kafası karıştı. Goole en çok "saat kaç" sorusunu sorduk. Bu durum, önceden saatlerin geri alınması için yapılandırılmış akıllı telefon, bilgisayar, tablet gibi cihazlar nedeniyle karışıklığa neden oldu. Şu anda saat kaç? Kullanıcılar kendi akıllı telefon ya da bilgisayarlarında saatlerin geri olduğunu gördüler, ve bu nedenle emin olmak için Google’a saati sordular.

Saat kaç, şu anda saat kaç soruları geçtiğimiz haftalarda en çok aratılanlar arasında yer aldı, hatta bir ara zirvede bile oldukları görüldü. Bugün sabaha karşı saatler geri alınırken bir kez daha emin olmak için Google’a sorduk…

Google’da son saatlerde en çok aratılan kelime öbeklerinden ikisi ‘saat kaç’ ve ‘şu anda saat kaç’ oldu. Hatta kullanıcıların Google, 'saat kaç İzmir' ve 'saat kaç İstanbul' gibi yerel sorular bile yönelttikleri görüldü. İnternet kullanıcılarının birkaç gün daha dünyanın en çok kullanılan arama motoruna bu iki soruyu sorması bekleniyor.

Haberin Devamı