Bilim - Teknoloji Google'dan AirPlay'e rakip!
Paylaş
Google'dan AirPlay'e rakip!

Google, "Chromecast'in sadece müziğe özel sürümü" diyebileceğimiz yeni teknolojisini tanıttı!

Google'ın Chromecast teknolojisi, telefonunuzda belirli uygulamalardaki videoları veya mobill cihazınızın ekranını direkt olarak TV'nize yansıtmanıza yarıyor. Şimdiyse firma, sadece ses özelliğine sahip benzer bir teknolojiyi belirli donanım ve yazılım ortakları yoluyla sunacağını duyurdu.

Tüm bunlar, Google Play Music, Rdio, Pandora, NPR One, Deezer ve işlevi destekleyen diğer uygulamalar üzerinden Google Cast-ready hoparlörlere müzik aktarabileceğiniz anlamına geliyor. Donanım tarafında Google ile birlikte çalışan firmalar arasında LG, Sony ve Denon bulunmakta. Duyuruda Spotify'ın isminin geçmemesi dikkat çekiyor, ancak Google muhtemelen şu sıralar firmayı ikna etmeye çalışıyor.

Sistem, Chromecast'in çalıştığı gibi çalışıyor: Telefonunuzda tek bir dokunuşla o an çalmakta olan müziği hoparlörlere yönlendirebiliyorsunuz. Müzik, ilgili hizmetten doğrudan indirildiğinden cihazınızın üzerinde yük binmediği gibi, SMS uyarıları gibi sesler hoparlörünüzden çıkmamış oluyor.

Google, ilerleyen aylarda yeni ortaklıklar kuracağını, Google Cast ekosisteminin daha çok Android TV'ye, oyun konsoluna ve set-top kutusuna genişleyeceğini söylüyor. Bunun yanında Chromecast'in normal hoparlörlere bağlanan bir modelinin çıkıp çıkmayacağına dair herhangi bir ipucu yok.

Haberin Devamı

Resimlerle: Hayrete düşüren Google Maps görüntüleri

Kaynak: CHIP Online