Sağlık Google'dan diyabetlilere özel akıllı lens!

Google'dan diyabetlilere özel akıllı lens!

Paylaş
Google'dan diyabetlilere özel akıllı lens!

Teknoloji devi Google, şeker hastalarının parmaktan iğneyle kan testi yapma dönemini sona erdirECEK bir proje üzerinde çalıştığını açıkladı: Hastanın gözüne takılacak çipli ve sensörlü akıllı kontakt lens, sancısız bir şekilde gözden sürekli glikoz seviyesini ölçecek ve tehlikeli durumda alarm verecek

POSTA.COM.TR

Teknoloji devi Google, günümüzde diyabet hastalarının parmaktan iğneyle yapmak zorunda olduğu sancılı kan şekeri testini sona erdirmenin yolunu bulmuş gibi görünüyor.

TEHLİKELİ DURUMLARDA IŞIKLA ALARM BİLE VERECEK


Google'ın, 'X Lab' adlı teknoloji geliştirme biriminde 18 aydır üzerinde çalışarak prototipini hazırladığı akıllı kontakt lensler, gözdeki sıvıdan sürekli olarak glikoz seviyesini ölçüyor ve tehlikeli durumlarda yine lens üzerinde bulunan küçük LED ışıklarla alarm veriyor.

Ayrıca, glikoz seviyesinin gözden sürekli kontrol altında tutulması, diyabete bağlı gelişen ani böbrek yetmezliği ve körlük gibi risklerin de önüne geçebilecek.

NASIL ÇALIŞIYOR?


Üzerinde mikroçip ve sensörün yanı sıra saç telinden daha ince, minik bir anten bulunan akıllı lens sayesinde parmaktan iğneyle yapılan kan şekeri ölçümü de tarihe karışacak.

İki katmanlı lensin tabakaları arasına yerleştirilmiş olan çip ve sensörler, yine lens üzerindeki minik bir delikten süzülecek olan gözyaşını test ederek doğru ve sürekli bir şekilde glikoz seviyesi ölçümü yapıyor.

PİYASAYA SÜRÜLMESİ İÇİN BİRAZ DAHA ZAMAN VAR


Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) projeyle ilgili duyuruyu yaptıklarını belirtilen Google, bu heyecan verici projenin hayata geçirilmesinden önce daha çok çalışma yapılması gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı