Yaşam Google'ın yerini Alphabet mi alacak?

Google'ın yerini Alphabet mi alacak?

Paylaş
Google'ın yerini Alphabet mi alacak?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi neden isim değiştirdi? Alphabet, açıklamak gerekirse aralarında en büyüğünün Google olduğu birçok şirketin bir araya geldiği bir yapı olarak karşımıza çıkıyor

Alphabet, açıklamak gerekirse aralarında en büyüğünün Google olduğu birçok şirketin bir araya geldiği bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca bildiğimiz Google’ı da biraz küçülten yeni yapılanma sayesinde kan şekeri ölçen lens gibi internet temelli bir şirket olan Google’ın alanının biraz dışında kalabilecek yapılanmalar Alphabet’in altında ayrı birer şirket olacak.

Bu sayede Larry Page ve Sergey Brin, yeni Yönetim Ekipleri ile birlikte tüm şirketleri çok daha iyi ve verimli bir şekilde yönetmeyi herkesin tam verimli şekilde kendi alanı ile ilgilenmesini hedefliyorlar.

Google’ın bugün yeni bir çatı şirketi; “Alphabet” altında yapılandırıldığını öğrendik. Bu sayede tüm Google servisleri için Google adını kullanmaktan kurtulduk diyebiliriz ama Alphabet altında hangi şirketlerin yer aldığına bakmakta fayda var.

Alphabet altındaki şirketlere geçmeden yeni Google’ın NASDAQ borsasında GOOG ve GOOGL olarak işlem görmeye devam edeceğini belirtelim.

Haberin Devamı

Alphabet’in altındaki yeni şirketlerin her birinin ayrı birer CEO’su olacak ve Alphabet’e bağlı olmak dışında kendi içinde bağımsız olarak çalışabilecek.

Galaxy Note 5 Kutusu Aldatmaca mı?