Bilim - Teknoloji Google'sız Motorola: Moto E
Paylaş
Google'sız Motorola: Moto E

Google'dan Lenovo'ya geçen cep devi Motorola'nın, Google'sız telefonu resmi olarak tanıtıldı!

Geçtiğimiz hafta hakkında sızıntılar dolaşan Motorola'nın yeni giriş seviyesi cebi, sonunda ortaya çıktı. Moto E olarak anılacak olan yeni cep, yine bu yılın başında satışa sunulan Moto G gibi iddialı bir model. Özellikle Motorola'nın bu ürün bandındaki uygun fiyat politikasını, Lenovo tarafından satın alındıktan sonra da sürdürecek olmasıyla dikkat çekici olan Moto E, bunun karşılığında sunduklarıyla da kullanıcıları memnun edecek.

4.3 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Moto E, 960x540 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile korunan Moto E, böylece çizilmelere karşı bir hayli dirençli yapıda. 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 200 işlemci, 1 GB RAM ve 4 GB hafızayı da gövdesi altında tutan Moto E, 32 GB'a kadar microSD kart desteği de veriyor. 1980 mAh'lik bataryanın da sahibi olan cep, diğer yandan çift SIM kart destekli model opsiyonuyla da gelecek.

Moto E'nin bir diğer dikkat çekici özelliği ise suya karşı dirençli olması. Kullanışlı bir özellik olan ve son dönemde Samsung Galaxy S5'te de karşımıza çıkan bu özelliği bünyesinde barındırmasına karşılık fiyatıyla da kullanıcıları bir hayli şaşırtacak. Üstelik Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle gelecek olması ve buna ek olarak Motorola tarafından yeni güncellemeleri alacağının garanti edilmesi de giriş seviyesinde iddialı bir cep olacağının adeta kanıtı niteliğinde.

Moto E hakkındaki diğer detaylar, haberimizin ikinci sayfasında...


Kamera, ağırlık ve fazlası...

142 gram ağırlığında olan Moto E, 128.8 x 64.8 x 12.3 mm boyutlarında. Ön ve arka kameralara da yer verilen telefonda, ana kamera 5 MP. Ancak ana kameranın flaşla desteklenmediğini söyleyelim. Ön kamera ise görüntülü görüşmeleri karşılayabilecek yapıda. 802.11 b/g/n Wi-Fi desteğinin sahibi olan cep, Bluetooth 4.0'ı da destekliyor. Fakat diğer yandan 4G arıyorsanız bu cepte bulamayacaksınız.

Motorola Moto E'nin fiyatı ise bir hayli cüzi. İngiltere'de bu hafta içinde kontratsız olarak 89 sterlinden satışa sunulacak olan cep, ABD'de 150 dolar ve Avrupa'da ise 109 euro civarında satışa sunulacak. Bakalım Moto E, ülkemizde hangi fiyat etiketiyle raflarda kendine yer bulacak.

Resimlerle: Türkiye'de bulamayacağınız 25 cep!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı