Bilim - Teknoloji Google+'ta neler oluyor?
Paylaş
Google+'ta neler oluyor?

Artık kimse Google+'tan bahsetmiyor gibi görünse de, Google'ın sosyal ağı tam gaz yola devam ediyor!

Google+ servisini hatırlayanınız var mı? Google'ın üç sene önce Facebook'a rakip olarak yayına açtığı sosyal ağ, ilk başta büyük ilgi gördükten sonra gündemden düşmüştü.

Haberin Devamı

Ancak Google'nın başkan yardımcısı Vic Gundotra blogunda yaptığı açıklamada Google+'ın Mayıs ayında 390 milyon aktif kullanıcıya ulaştıktan sonra Kasım ayıyla beraber 540 milyon aktif kullanıcı sayısına erişildiğini açıkladı. Siteye her hafta 1.5 milyar fotoğraf yüklendiğini, sitede her an 300 milyon aktif kullanıcı bulunduğunu belirten Vic Gundotra, Google+ için yeni güncellemelerin de hazır olduğunu haber verdi.

Google+'ın fotoğraf özelliğinde güncelleme yapacak olan Google ayrıca anında mesajlaşma yazılımı Hangouts'u da güncelleyecek. Hangouts'ta yapılacak güncelleme ile hem bilgisayardan hem de mobil cihazlardan tam ekran video konferans yapmak mümkün olacak. Ayrıca, web kameralarının ışığı otomatik olarak ayarlaması de mümkün olacak. Böylece kullanıcılar, web kamera ayarları ile uğraşmadan sadece Hangout'ta video görüşme başlattıklarında yazılım tüm gerekli ayarları kendisi yapacak. Ayrıca Android ile Hangouts kullananlar SMS desteği ve lokasyon paylaşım yeteneği de kazanacak.

Haberin Devamı

Ayrıca sosyal ağın fotoğraf servisi de artık küçük bir fotoğraf düzenleme yazılımı gibi çalışacak ve kullanıcılar üçüncü parti yazılımlara gerek duymaksızın, yükledikleri fotoğrafların üzerinde düzenleme yapabilecek, kesip kırpabilecek, üzerinde ışık ve renk ayarları ile oynayabilecek veya fotoğraflara yazılar, konuşma balonları ekleyebilecekler. Ayrıca tüm fotoğrafların yedeği de alınabilecek. Bu sayede hesabını kapamak isteyen kullanıcılar, fotoğraflarını kolayca saklayarak daha sonra tekrar ulaşabilecekler.

Resimlerle: Müthiş bir Google albümü

Kaynak: CHIP Online