Spor "Gördüğüm en iyi taraftar Fenerbahçe taraftarı"

"Gördüğüm en iyi taraftar Fenerbahçe taraftarı"

Paylaş
"Gördüğüm en iyi taraftar Fenerbahçe taraftarı"

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu Kadlec, Fenerbahçe Dergisi'nin Mart sayısına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe’nin Çek futbolcusu Michal Kadlec, hedefinin, takımının başarılı olması için mücadele etmek olduğunu söyledi.

Kadlec, Fenerbahçe Dergisi’nin mart sayısında yer alan röportajında, Fenerbahçe’nin her sezon şampiyonluk için mücadele ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Benim hedefim; Fenerbahçe’nin başarılı olması için savaşmak. Fenerbahçe, her sezonda şampiyon olmak için mücadele eder ve ben de bu mücadeleye katkı sağlamak için buradayım. Evet, şu an için Avrupa’dan men edildik ama cezamız bittikten sonra da Avrupa’da da en iyi yere gelmek için mücadelemiz devam edecek. Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapmak benim temel hedefim. Kazanabildiğimiz kadar maç ve kupa kazanmak için bir aradayız."

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Çek futbolcu, "Herkesi de ortak bir paydada birleştiren şey bu. Ancak çok da erken konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. Adım adım gitmeliyiz. Sonuç itibarıyla lig uzun bir maraton ve iniş çıkışlar yaşanabilir. Amacımız performansımızı her zaman üst seviyede tutarak emin adımlarla şampiyonluğa ulaşmaktır. Biz oyuncuların hedefi Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya şampiyonluğu getirmektir" diye görüş belirtti.

Oynadığı son maçlar

Sivasspor, Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında ilk 11’de görev aldığının hatırlatılması ve bu karşılaşmaları değerlendirmesi istenen Çek futbolcu, şunları kaydetti:

"Sivasspor maçını değerlendirerek başlamak istiyorum. Evet, hakem ile ilgili konuşmak gerekirse, hakemin başarılı olduğunu düşünmüyorum. Maçın 10. dakikası itibarıyla bir penaltı pozisyonu oldu ve bu da penaltıydı. Ancak verilmeyen bir penaltı söz konusuydu. Bunu da değerlendirirken futbolun doğası gereği olan şeyler diye bakılmalıdır. Hakem kararları maça damga vurabiliyor. Sivasspor maçında hakemin o kararından sonra ben fazlasıyla o pozisyonu düşündüğümüze inanıyorum ve bu da konsantrasyonumuza yansıdı. Maçı kazanmak için 80 dakikamız vardı üstelik iyi de bir oyun sergiliyorduk ancak penaltı pozisyonunun zihinlerimizde yer etmesi bizi biraz oyundan düşürdü. Bizim için zor bir akşamdı." Kasımpaşa maçını iyi futbol sergileyememelerine karşın kazandıklarını anlatan Kadlec, Elazığspor karşılaşması için ise, "Elazığspor maçında ilk dakikalarda pozisyonları gole çeviremedik ve sonrasında yine hakem hatalarıyla demotive olduk diyebilirim" yorumunda bulundu.

EURO 2016 elemeleri

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti’nin EURO 2016 elemelerinde aynı grupta olmalarını da değerlendiren Kadlec, "Güçlü rakiplerimiz var. Gruptan Türkiye ile birlikte çıkmayı temenni ediyorum. Bizim için çok harika olur. Hollanda böyle turnuvalarda çok bulundu. Artık Türkiye ile biz beraber gidelim. Bunlar şaka tabi. Şu anda Fenerbahçe’deki işimize konsantreyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak sarı-lacivertli taraftarlara değinen Çek futbolcu, "Taraftar hakkında tek kelimeyle söylenebilecek şey, harika olmalarıdır. Yer ve mekan ayırt etmeden bize destek olmaları bizim için çok özel ve güzel. Yani her koşulda takımına destek olan bir taraftara sahibiz, onlar bize gerçekten bir aile olduğumuz hissettiriyor. Futbol kariyerimde gördüğüm en iyi taraftar, Fenerbahçe taraftarıdır diyebilirim" ifadelerini kullandı.

"

Haberin Devamı