Gündem Görme engelli sporcu Gurbet Damar kimdir? Kaç yaşında neden intihar etti?

Görme engelli sporcu Gurbet Damar kimdir? Kaç yaşında neden intihar etti?

Paylaş
Görme engelli sporcu Gurbet Damar kimdir? Kaç yaşında neden intihar etti?

Görme engelli sporcu Gurbet Demir intihar ederek hayatına son verdi. 23 yaşındaki milli atletin acı haberinin ardından hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı. Gurbet Damar kimdir?

Dicle Üniveristesi son sınıf öğrencisi milli atlet, Gurbet Damar, silahla hayatına kıydı. Görme engelli olan Gurbet Damar'ın neden intihar ettiği bilinmezken bu acı haber sonrası "Gurbet Damar kimdir?" sorusu sorulmaya başlandı.

Haberin Devamı

GURBET DAMAR KİMDİR?

Babası bir şirkette gece bekçiliği yapan 7 çocuklu ailenin yüzde 75 görme engelli kızı olan 23 yaşındaki Gurbet Damar, lisede okurken 2011 yılında Ankara’da katıldığı yarışmada Türkiye 2'ncisi olmuştu.

Ardından atletizme olan ilgisini daha da artıran Gurbet Damar, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda 100 ve 200 metrede birinci oldu. Daha sonra İzmir'de düzenlenen Atletizm Türkiye Şampiyonası'na katılan Gurbet Damar, iki dalda Türkiye rekoru kırdı. 100 metrede 14,89'luk ve 400 metrede ise 1.082'lik derecelerle Türkiye rekoru kıran Gurbet Damar, katıldığı uluslararası yarışmalardan derecelerle döndü.

Haberin Devamı