Gündem Gösterici çocuklara polis anonsu: Eve gidip ders çalışın

Gösterici çocuklara polis anonsu: Eve gidip ders çalışın

Paylaş
Gösterici çocuklara polis anonsu: Eve gidip ders çalışın

Cizre'de izinsiz gösteri yaparak kamu binalarına taş atan çocuklara polis, "eve gidip ders çalışın" anonsu yaptı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, yaşları 13 ile 15 arasında değişen bir grup çocuk, izinsiz gösteri yaparak, kamu binalarını taşladı. Polis, 'Taş atmayın gidin evineze ders çalışın' diye anons yaparak çocukları uyardı.

Cizre'de dün akşam saatlerinde, Cudi ve Nur Mahallelerinin ara sokaklarında toplanan yaşları 13 ile 15 arasında değişen yaklaşık 50 kadar çocuk, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, Cizre-İdil karayolunda yürüyüşe geçti. Göstericiler, yol üzerindeki Karayolları 95'inci Şube Şefliği binalarını taş yağmuruna tuttu. Polis, gruba bir müddet müdahale etmeyip, dağılmalarını bekledi. Ancak gösterici grup Cizre-İdil Karayolu'na taşlardan kurduğu barikatla trafiğe kapatınca, polis, panzerler eşliğinde, gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Müdahalenin ardından Nur Mahallesi'ndeki ara sokaklara kaçan çocuklar, burada da polise taşla saldırdı.

Polis, gösterici çocuklara anons yaparak 'Taş atmayın gidin evinize ders çalışın' diye uyardı. Çocuklar daha sonra ara sokaklara kaçtı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5391","5391","201105","5391-3.jpg");

Haberin Devamı