Gündem 'Göstericiler tehdit edince ateş ettim'

'Göstericiler tehdit edince ateş ettim'

Paylaş
'Göstericiler tehdit edince ateş ettim'

Taksim'de göstericilerle tartışan ve belindeki tabancayı çıkararak 3 el havaya ateş eden A.S., Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. Havaya ateş açan A.S., göstericiler kendisini tehdit ettiğini için havaya ateş ettiğini söyledi

İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak'taki göstericilerle tartışan ve belindeki tabancayı çıkararak 3 el havaya ateş eden A.S., Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. Havaya ateş eden A.S.'nin ifadesinde göstericilerin kendisini tehdit ettiğini yaşanan arbedenin ardından havaya ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Otel işletmecisi A.S.polise verdiği ifadede, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle dün akşam bir grubun otelin önüne gelerek içeriye girmek istediğini belirtti. Arkadaşlarıyla birlikte grubun içeriye girmesine engel olduğunu söyleyen A.S.'nin ifadesine göre, grup içinden birkaç kişi "Siz AKP yanlısısınız, neden bize yardımcı olmuyorsunuz? Sizin iş yerinize molotof atacağız. Size ekmek yedirmeyeceğiz" dedi.Polisin gelmesiyle göstericiler kaçarak uzaklaştı.

Polisin olay yerinden ayrılması üzerine, 10 - 15 kişilik bir grup tekrar A.S.'nin işlettiği otelin önüne geldi.

'DAĞILIN ULAN'

A.S., ifadesinde gelen grubun tehditlere devam ettiğini idda etti. Daha sonra yaşanan arbede üzerine belinden tabancasını çıkardığını ve " Dağılın ulan" diyerek 3 el havaya ateş ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

İfadesinde olay sonrası silahını yere atarak kaçtığını dile getiren A.S., bir süre sonra polisin kendisini gözaltına aldığını söyledi.

TABANCA ARANIYOR

Polisin gözaltına aldığı A.S.'nin ifadesi doğrultusunda olayda kullanılan tabancanın bulunması için çalışma başlatıldı ancak bir sonuç alınamadı. Tabancanın bulunması için çalışmalar devam ediyor.

GÖRGÜ TANIKLARI DİNLENDİ

Olayla ilgili polis görgü tanıklarının bilgisine de başvurdu. Polisin bilgisine başvurduğu bir görgü tanığının saat 21.45 sıralarında İmam Adnan Sokak'ta olduğunu, grupla A.S. arasında tartışma yaşandığına şahit olduğu ve tartışmanın ardından A.S.'nin sağ eliyle tabancasını çıkararak 3 el ateş ettiğini söylediği belirtildi.

Habip ATAM- İstanbul / DHA