Sağlık Göz estetiğiyle aynalarla barışın!

Göz estetiğiyle aynalarla barışın!

Paylaş
Göz estetiğiyle aynalarla barışın!

Yüz estetiğinin en önemli yanını, kişinin yaşını ele veren gözler oluşturuyor. Estetik cerrahideki gelişmeler, göz yaşlanmasında da yıllara meydan okuma, daha genç ve duru bir görünüme kavuşma şansı tanıyor

Göz kapağı sarkması, kazayağı çizgileri, gözaltı torbaları ve göz kenarlarında oluşan kırışıklar yaşlanmanın en önemli göstergeleri olarak görülüyor. Ancak göz estetiğiyle, yüzü eski canlılığına kavuşturmanın mümkün olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Akın Banaz, göz çevresine, göz kapağına ve göz altı torbalarına uygulanan estetik ile gözlerin daha güzel olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimiyle aşağı doğru sarktığını, bu durumun göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve gözün önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesine neden olduğunu anlatan Banaz, en sık uygulanan estetik operasyonların başında göz kapağı estetiği, üst kapak düşüklüğü ameliyatları, göz çevresi botoksu ve göz kapağı şekil bozukluklarının geldiğini belirtti.

Banaz, “Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Görmeyi ve görme alanını etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır.

Çocuklarda göz tembelliğine neden olan kapak düşüklükleri yani ptozisin düzeltilmesi çok önemlidir. Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır. Bunun yanı sıra kazayağı bölgesi, burun kökü, alın çizgileri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme botoks yöntemleri de gerekiyorsa hastaya uygulanabilir. Botoks ile 15 dakikada tüm bu sorunlardan kurtulmak kolaydır.

Haberin Devamı

Ancak kullanılacak malzemelerin kalitesi de başarıyı bir o kadar artırır. Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki hatta kaştaki sarkma gibi sorunlar ise göz kapağı ve kaş estetiği ile rahatlıkla çözümlenebilir. Burada önemli olan konu ise sadece estetikle kalmayıp hastanın hem fonksiyonel hem de estetik görünümünü hastaya kazandırabilmektir” dedi.

“KOLAY VE ACISIZ YAPILIYOR”

Op. Dr. Akın Banaz, göz estetiğinin yeni teknolojik yöntemlerle, çok daha kolay ve acısız yapılabildiğini ifade ederek, yapılacak estetiğin görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için, alanında eğitim almış cerrahlara başvurulması gerektiğini söyledi. .

Banaz, göz kapağının vücudun diğer dokularından farklı bir bölge olduğunu dile getirerek, göz estetiği ameliyatlarının önemini ve risklerini şöyle anlattı: “Göz kapağını açan ve kapayan kas, yağ dokuları, gözyaşı bezi, cilt ve destek dokularından oluşur. Göz estetiği ameliyatlarında, genel göz sağlığının korunmasına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Cerrahi girişimlerin tümünde sağlam dokuların zarar görmemesi ve sadece gerekli yere müdahalenin yapılması çok önemli. Göz çevresi estetiğinin, göz kapağı anatomisini ve estetik cerrahi ilkelerini bilen göz doktorları tarafından yapılması büyük önem taşıyor.”

Haberin Devamı

Göz estetiği ameliyatlarında hekimin deneyiminin yanı sıra operasyonun yapılacağı yerin teknolojik ve hijyenik altyapısına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Banaz, “Komplikasyon riskinin az olması ve hızlı bir iyileşme süreci için ameliyatın göz estetiğine özel tasarlanmış ameliyathanelerde gerçekleşmesi de çok önemli” dedi.

GÜZEL GÖZLER İÇİN 4 UYGULAMA

Göz çevresi botoksu: Kazayağı bölgesi, burun kökü, alın çizgileri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme.

Göz kapağı estetiği: Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki estetik sorunlar tedavi edilebilir. Ameliyatlarda karbondioksit lazer cihazı ya da radyofrekans kullanılabilir. Böylece kesi yerinden kanama çok az olur, iz kalmaz ve iyileşme süresi kısalır.

Haberin Devamı

Kapak düşüklüğü ameliyatları: Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Görmeyi etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır.

Göz kapağı şekil bozukluklarının tedavisi: Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır.

ntvmsnbc