Sağlık Göz rahatsızlıklarına karşı

Göz rahatsızlıklarına karşı

Paylaş
Göz rahatsızlıklarına karşı

Galfimyanın genellikle gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapak kapaklarının iltihaplanmasını önlediği gözlemlenmiştir.

Vatanı Orta Amerika olan bu bitki yetiştiği yöreye göre 0,5-5m boyunda olabilen bazen bir ağaç, bazen de bir funda görünümündedir. Yaprakları karşılıklı oval şekilde, kenarları bütün, derimsi, koyu yeşil renkte 1-2cm eninde 3-5cm uzunluğunda ve kısa saplıdır. Çiçekleri sarı renkte olup beş taç yapraktan oluşur ve saki taç yaprakları kısa saplı kahve kaşığıymış gibi bir görünüm verir. Ortada 5-12 adet döllenme tozluğu bulunur ve bunlarda sarı renktedir. Taç yaprakları saran kupa yaprakları oldukça küçük ve yeşil renktedir. Günümüzde birçok ülkede kültür ve süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Galfimyanın bugüne kadar yayınlanan konuyla ilgili kitaplarda fotoğrafını görmedim. Muhtemelen de ilk Galfimya fotoğrafını çekende benim. Bu fotoğrafı Dresden Üniversitesinin botanik bahçesinde çektim.

Haberin Devamı

DAMAR TIKANIKLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Araştırmalar:

1) Bahar nezlesi olan hasta üzerinde 27 doktorun kendi muayenehanelerinde 1987’de ilkbahardan sonbahara kadar Galfimya tentürü ile tedavi denemeleri yapılmıştır. Bu tedavi denemesinin sonunda hastaların % 81 oranında başarılı olduğu tespit edilmiştir. Galfimyanın genellikle gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapaklarının iltihaplanmasını önlediği gözlemlenmiştir.

2) Ulm Üniversitesinden bir grup ilim adamı ile doktorların ortaklaşa 1980’de 86, 1982’de 85 ve 1984’de 216 hasta üzerinde 5 hafta süren deney,gözlem ve test sonucunda hastaların %70-90’ında iyileşme gözlemlenmiştir (Hufeland Jurnal 3.86.56). Bu tedavi denemesine sadece akut hasta olan ve gözlerinde kızarma, şişme, sürekli ve ağlamaklı gözyaşı ve göz yanması ile burunda kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı gibi haller gözlenen kişiler seçilmiştir. Genellikle Galfimya D4, yani 1 ml Dalfimya tentürü bir litre % 43-70’lik alkolle karıştırılması ile elde edilir. Bu tentürden günde 3 defa 10 damla 4-6hafta süreyle alınır.

Haberin Devamı

Kullanılması: Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmıştır, fakat yeterli değildir. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Galfimya yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kullanılmalıdır. Örneğin alerjiye karşı Çörek, Limon, ZYE preparatları veya Gökçek Tonik daha etkilidir. Her türlü alerjinin sebebi midede halikobacter pylori veya bağırsaklardaki mantar varsa bunlar toksik maddeler üretir vede bu toksik maddelerden biride histamindir. Bu histamin alerjiye sebep olur. Bu nedenle mide ve bağırsaklardaki problemleri tedavi etmek gerek. Bu da Gökçek Tonikle mümkündür.

Homeopati’de: Galfimyanın yaprak ve çiçeklerinden 20gr bir şişeye konur ve üzerine 80ml %70’lik alkol ilave edilir. Şişe güneş ışınlarından uzakta muhafaza edilirken iki günde bir çalkalanır. 4-6hafta sonra bu nesne süzülerek Homeopati’de Galphimia ismi ile anılan tentür elde edilir. Bu tentür sert olduğundan günde 3-5defa 2-3damla 4-6hafta süre ile alınır.

Haberin Devamı

Yantesiri: Galfimyanın bilinen bir yantesiri yoktur, şayet tarife uyulursa.