Ekonomi Gözbebeklerimiz 'eğitim sigortası' ile güvencede

Gözbebeklerimiz 'eğitim sigortası' ile güvencede

Paylaş
Gözbebeklerimiz 'eğitim sigortası' ile güvencede

Gelecekte beklenmeyen olası durumlar nedeniyle çocuklarının eğitimlerinin kesintiye uğramasından kaygı duyan ebeveynler çareyi ‘eğitim sigortası’ yaptırmakta buluyor

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına günler kala anne ve babaları da şimdiden bir telaş sarmış durumda. Çocuklarının eğitimi için varını yoğunu ortaya koyan ebeveynler, bir yandan çocukları iyi eğitim alsın diye özel okulların yolunu tutarken, bir yandan da bu uzun ve oldukça maliyetli eğitim yolculuğunun kesintisiz olarak devam etmesi için gelecek kaygısı taşıyor. Bir çocuğun eğitim hayatı oldukça uzun ve masraflı bir süreci kapsıyor. İlk iki yılı ana okulu ile başlayan bu yolculuk, 8 yıl ilk ve orta okul, 4 yıl lise ve 4 yıllık üniversite hayatı da eklenince aileler için ortalama 20 yıllık zorlu bir süreci kapsıyor. Bu aynı zamanda ciddi bir bütçe anlamına geliyor. İşte bu noktada ailelerin kaygılarını azaltmak için yola çıkan sigorta şirketleri sundukları eğitim sigortası ürünleri ile önemli bir alternatif oluşturuyor.

Haberin Devamı

Eğitim sigortaları yükselişte

Eğitim sigortaları hayat sigortaları içinde yer alıyor. Ve her yıl yükselen bir ivme sergiliyor. Eğitim sigortasının sağladığı en önemli fayda ise sigortalı velinin kaza sonucu vefatı ya da sakatlanması durumunda, belirlenen yıllık eğitim tutarı sigorta süresi sonuna kadar geri kalan yıllar boyunca her yıl öğrencinin okula devamını sağlamak amacıyla sigorta tarafından ödeniyor olması. Eğitim sigortasıyla, çocuğun yaşı, öngörülen eğitim süresi ve yıllık eğitim giderleri dikkate alınarak, istenilen süre boyunca tüm eğitim masrafları teminat altına alınabiliyor.

Çocukları okula yeni başlayanlar tercih ediyor

NN Hayat ve Emeklilik ise bu alanda Eğitim Güvende Sigortası ürününü piyasaya sundu. Bu sigorta kapsamında Vefat, Kaza Sonucu Vefat, Kaza Sonucu Daimi Tam Maluliyet, Hastalık Sonucu Daimi Tam Maluliyet teminatları sunan şirket, sigorta süresini de en az 2, en fazla 20 yıl olacak şekilde müşterilerine bırakıyor.

Haberin Devamı

Anne ve babaların beklenmeyen durumlar nedeniyle çocuklarının eğitiminin kesintiye uğramasından kaygı duyduklarına dikkat çeken NN Hayat ve Emeklilik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Beste Yıldız, özellikle çocuğu okula yeni başlayan ebeveynlerin bu sigortayı talep ettiğini söyledi. Öte yandan NN Hayat ve Emeklilik, eğitim sigortası kapsamında birçok asistan hizmet de sunuyor. Firma, sigorta sahiplerine İzotomi dışında diş hekim muayenesi içeren Diş Paketi ile hizmet ağındaki özel hastanelerde yapılacak göz muayenesini içeren Göz Paketi’ni beş yıl içinde bir kere ücretsiz kullanma imkânı veriyor.

Maluliyet durumları kapsıyor

Eğitim sigortası konusunda Katılım Emeklilik, ‘Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’ ürününü sunuyor. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Yaşamda karşımıza çıkması muhtemel problemlerin etkilerini minimize etmeyi, katılımcılarımızın risklerini mümkün olduğu kadar paylaşmayı amaçlıyoruz” dedi. Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’nın sadece vefat değil, kaza sonucu daimi maluliyet durumlarını da kapsadığına dikkat çeken Sincek, şöyle devam etti: “Sigorta sözleşmesi devam ettiği süre boyunca ebeveynin vefat ve kaza sonucu daimi maluliyet durumlarında çocuğu veya çocuklarının eğitimlerini devam ettirebilmeleri için gerekli maddi desteği sağlıyoruz. 18-65 yaş arasındaki sağlıklı herkesin yararlanabildiği Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’nda eğitim süresine bağlı olarak sigorta poliçesinin süresi 2 yıl ile 20 yıl arasında tercih edilebiliyor.”

Haberin Devamı

Sıkıntılar eğitim sigortasına ilgiyi arttırıyor

Eğitim sigortası ürünü sunan şirketlerden birisi de BNP Paribas Cardif. Şirket, ‘Eğitim Geleceğim Sigortası’ ürünü ile bu pazarda yerini alıyor. BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, son yıllarda eğitim sigortalarına yönelik tüketici ilgisinin arttığını belirterek, “Bu ilgi artışında, ardı ardına yaşanan global krizler, trafik kazalarında artış ve ani vefat oranları, ülkemizde sık görülen iş kazaları ve maluliyetlerden kaynaklanan ailevi krizler oldukça etkili. Bu durumlar kamuoyunda eğitim sigortası edinme konusunda güçlü bir farkındalık yaratıyor” dedi. Kişmir, Eğitim Geleceğim Sigortası’nda seçilen süre boyunca ve yıllar itibarı ile belirlenecek olan sigorta teminat tutarlarının çocuğun eğitim süresine ve yıllar itibarıyla tahmini yıllık eğitim gideri tutarına göre değiştiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı