Cumartesi Postası GÖZLER KONUŞUYOR

GÖZLER KONUŞUYOR

Paylaş
GÖZLER KONUŞUYOR

Eveeet! Bahar kapıda! Haliyle makyaj modası da kurallarını belirledi. İlkbahar ve yaz makyaj trendlerini konuyu bilenlere sorduk. Aldığımız tüyolara göre makyajda odak noktası, gözler olacak. Dudaklar ise turuncuya mühürlü kalacak. Gelin 2014 ilkbahar-yaz makyajının detaylarını inceleyelim.

Hazırlayan: Mina YAZICI

Haberin Devamı

KAŞLAR
Kalın ve biçimli kaşlar, yüzü çerçeveleyecek bahar ve yaz aylarında. Pastel tonlar da gözlere derin anlamlar katacak. Kaşınız çok inceyse kaş dövmesi yaptırabilir ya da kaş kalem ve farlarından yardım alabilirsiniz.
GÖZLER
Makyajın başrol oynadığı bölge. Far renklerinde uçuk maviler ilk sırada. Onu, yeşil ve tonları izliyor. Beyaz, pembe, lila da gönül çeliyor. Hangisinde aklınız kaldıysa onu uygulayın. Pastel olduğu sürece renk seçmekte özgürsünüz.
KİRPİKLER
1960’ların bol maskara sürülmüş kirpikleri makyaj modasının hakimi. Ama kirpikler tane tane olacak. Bunun için kirpik tarağınız elinizin altında bulunmalı. Bu yıl, alt kirpikler de belirginleşecek.
SAÇLAR
Uzun saçlarda örgü, ensede at kuyruğu, doğal dalgalar, ıslak görünüm, cesur kesimler öne çıkıyor. Kısa saçların altın çağını yaşayacağını, uzun saçlarda çiçekli aksesuarların saltanat süreceğini de belirtelim.
DUDAKLAR
Ten rengi ve ışıltılı dudaklar, yerini güçlü tonlara bırakıyor. Canlı kırmızı, bordo ve turuncu, dudaklarda kendi şarkısını söylüyor. Ama en çok turuncu, dudakları teslim alıyor. Hatırlatalım: Rujun dayanması için dudak kalemiyle önce çerçeve çekin, sonra dudağı kalemle boyayın ve aynı tonda ruju sürün. Parlatıcı yasak! Dudaklar mat olmalı.
TIRNAKLAR
Nail art, yani tırnak sanatı fırtına gibi esmeye devam ediyor. Yaratıcı ve özgür olmak sizi benzersiz kılacak. Hele pastel tonlarda makyaja inat, en koyu üzerine en canlı tonlarda tırnak desenleri dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

KEDİ BAKIŞLAR

60’lı yıllara gönderme yapan kuyruklu kedi bakışları, geçmişten bugüne süzülüyor. Bunun için de eyeliner çekmek gerekiyor elbette. “Eyeliner çekmede hala acemiyim” diyenlere küçük bir tüyo: Keçe uçlu kalem gibi olanları kullanın. Önce siyah göz kalemiyle dıştan içe doğru kirpik dibi hattını çizin. Üzerini eyeliner ile doldurun. Sonra dış kısımdan kaşınıza dikey bir çizgi atın. Üst noktadan göz kapağına doğru minik bir üçgen oluşturun ve içini doldurun. Orta yaşı geçtiyseniz yılın rengi siyah, tam da size göre. Çünkü siyah eyeliner, gözlerde lifting etkisi yapıyor, unutmayın!

Haberin Devamı

MAVİ KALEM, MODA

Siyah ve kahverengi kalem out, beyaz ve mavi kalem in. Beyazı göz içine, maviyi hem alt hem üst kirpik diplerine kullanın. Bu şekilde etkili bakışlar garanti!

(15 MART 2014 TARİHLİ CUMARTESİ POSTASI'NDAN ALINMIŞTIR)